Nova slovenska revija za navdušence nad tehnologijo

Predzadnji dan leta, 30. decembra, bo izšla nova slovenska revija Jazbina. Soustvarjali jo bodo pisci nekdanje zabavne računalniške revije Joker.Logotip Jokerja (ilustracija joekrja in pingvina nad besedo joker)

Revija Joker je bila zelo priljubljena, a je zaradi finančnih težav založnika svojo zadnjo številko izdala že pred tremi leti, piše portal Siol.net.

Revija o videoigrah in sodobni tehnologiji

Idejni vodja projekta revije Jazbina Martin Klemenc je za Siol.net dejal, da bo nova publikacija vsaj na začetku sledila tematikam Jokerja. Pokrivala bo področje videoiger, sodobne tehnologije in razne poljudnoznanstvene teme.ilustrirana besede Jazbina (logotip projekta)

»Revija Jazbina (po domače Jazbinec) vrača žlahtnost in dobri stari vonj po papirju. Postregla vam bo z odličnimi besedili izkušenih piscev, ki znajo besede vihteti bolje kot samuraj meč,« so avtorji zapisali v opisu revije.

Revija za nostalgične

Čeprav je tehnologija po navadi povezana z mladimi, je po Klemenčevih besedah ciljno občinstvo staro med 35 in 46 leti. To so namreč ljudje, ki so odraščali z revijo Joker, in ki jih je revija morda celo napotila v delo v informacijski tehnologiji.

Namenjena bo tudi tistim, ki tudi v času spletnih novic v roke radi vzamejo tiskano kakovostno zapisano besedo, je še dejal Klemenc.

Izhajala bi vsake tri meseceOdprta revija Jazbina

Če bo odziv dober, bo revija Jazbina izhajala vsake četrt leta. Izidi bi sledili pomembnim dogodkom v svetu videoiger (med drugim marčevski Game Developers Conference, junijskem sejmu E3, izidi novih videoiger itd.).

Prvo številko revije bo mogoče dobiti le prek spleta za ceno 6,90 evra.

Ekipo, ki sodeluje pri projektu Jazbinec, med drugim tvorijo Sergej »Sneti« HvalaJurij »Aggressor« KristanMatic »Kavbojc« Jeraj, vsi del nekdanje uredniške ekipe Jokerja.

dekle se zadovoljna usede na posteljo in bere knjigo

VIRJazbina
Prejšnji članekNaredi si sam: domači kino
Naslednji članekCovid v Lizboni povzročil pozitivne spremembe

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.