Novosti pri pridobivanju subvencije za zaposlitev mladih brezposelnih

Z javnim povabilom, objavljenim 1. 4. 2020, je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje objavil pogoje za pridobivanje mesečne subvencije za zaposlitev mladih brezposelnih. Mesečna subvencija znaša 208 evrov in pripada delodajalcu, ki zaposli mladega, ki še ni dopolnil 30 let. Subvencijo lahko delodajalec prejema največ 24 mesecev, delavec pa mora biti v delovnem razmerju z delodajalcem za nedoločen čas.

Program sofinancira Evropska unija v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Približno 60 % sredstev je namenjeno osebam s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji zahodna Slovenija, 40 % pa je namenjenih osebam s stalnim prebivališčom v kohezijski regiji vzhodna Slovenija. Predvidena je zaposlitev 1640 mladih brezposelnih za nedoločen čas.

A pomembnih je tudi nekaj novosti, in sicer to, da objava prostega delovnega mesta pri Zavodu pred oddajo ponudbe na javno povabilo o subvenciji ni več potrebna. Prav tako se bodo po novem subvencije izplačevale mesečno za vsak koledarski mesec po izplačani plači. Delodajalcem tako ne bo več potrebno predložiti zahtevkov za izplačilo subvencije v obliki eRačunov. Prav tako pa je uvedena obveznost, da delodajalci poročajo o subvencioniranih zaposlitvah invalidov.

Prijave so možne elektronsko od 10. 4. 2020 od 14. ure dalje do 30. 6. 2020.

VIRZavod Republike Slovenije za zaposlovanje
Prejšnji članekCepljenje proti klopnemu meningitisu
Naslednji članek6 pomoči za pomladne alergije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.