6 pomoči za pomladne alergije

Prehrana

Preventiva za vsako zdravstveno težavo je močan imunski sistem. Zanj poskrbi z raznoliko prehrano, bogato z vitamini in minerali. Med drugim so krepilni oreščki, ribe, rumenjaki, zelenjava, sadje, čičerka in laneno olje.

Kopriva

Pomaga blažiti simptome senenega nahoda. Vsebuje veliko vitaminov in mineralov ter čisti kri. V poštev prideta koprivni čaj ali juha. To pomeni čaj iz posušenih koprivnih listov, ne kupljen koprivni čaj.

Kurkuma

Kurkuma deluje protivnetno. Lahko se jo doda jedem, smutijem ali zaužije neposredno, najbolje zmešano z vodo ali z žlico medu. Lahko se jo doda tudi v čaj, na primer z ingverjem.

Kurkuma v prahu.
Kurkuma

Olje črne kumine

Deluje protivnetno, zato lajša dihanje. Timokinon v semenih deluje kot zdravilo za astmo flutikason. Poleg tega črna kumina preprečuje širjenje bakterijskih okužb.

Propolis

Propolis dokazano krepi imunski sistem, ima protibakterijske in protivirusne lastnosti. Priporočljivo ga je jemati že preventivno.

Vitamin D3

Vitamin D3 je aktivna oblika vitamina D, ki je pomemben za imunski sistem, vpliva tudi na kožo. Če je v telesu zadostna količina tega vitamina, koža boljše reagira na sonce. Proizvaja se pod vplivom sončnih žarkov, zato se ga med uporabo zaščitnih sredstev proti soncu tvori premalo. Prav zato ga je priporočljivo (s predhodnim posvetom) celo leto jemati kot dodatek k prehrani.

Prejšnji članekNovosti pri pridobivanju subvencije za zaposlitev mladih brezposelnih
Naslednji članekKoronavirus okužil tudi tigre in leve

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.