Koronavirus okužil tudi tigre in leve

Koronavirusu pripisujemo, da se zelo hitro širi. Žal je ta slaba značilnost povzročila, da je veterinarski laboratorij v Iowi (ZDA) potrdil, da je Nadia, malajska tigrica v živalskem vrtu Bronx, New York, okužena s koronavirusom.

Utrujen tiger mežika

To naj bi bila prva okužba živali s covidom-19 v ZDA. Okužba naj bi se zgodila po kontaktu z oskrbnikom živalskega vrta, ki je bil brez simptomov. Poleg Nadie je okužba prisotna še pri njeni sestri Azul, pri dveh sibirskih tigrih in pri treh afriških levih.

tiger in lev skupaj počivata

Zaskrbljenost glede varnosti živali

Obolele velike mačke naj bi kašljale in bile brez apetita, a so vseeno v dobrem stanju. Zdravijo jih veterinarji veterinarskega oddelka živalskega vrta, ki verjamejo, da bodo ti veliki plenilci ozdraveli brez večjih zapletov. Preventivno so okužene velike mačke izolirali in nobena druga žival ne kaže znakov okužbe.

Animirani koronavirus pod mikroskopom

Štirje živalski vrti v New Yorku se strinjajo, da so potrebni dodatni ukrepi, da zaščitijo osebje in živali pred koronavirusom. Okužba tigrice Nadie pa meče dvom na trditev, da se virus ne more prenašati med živalmi in ljudmi. Svetovna organizacija za zdravje živali opozarja, da bi lahko virus ogrozil velike opice, na primer gorile, šimpanze in orangutane.

VIRBBC
Prejšnji članek6 pomoči za pomladne alergije
Naslednji članekBi rad bil pisatelj? Vse, kar moraš vedeti o samozaložništvu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.