Pa smo jih dobili – nove bone!

Polovica Slovencev še ni unovčila lanskoletnih bonov, pa smo že dobili nove. Te so sicer nižje vrednosti, jih pa lahko unovčimo pri več ponudnikih. Vrednost bona za polnoletne državljane je 100 evrov, za mladoletne pa 50 evrov. Tako kot lanskoletni boni veljajo do konca tega leta.

Bone lahko unovčiš v turističnih namestitvah, restavracijah in barih, v muzejih in na koncertih, v knjigarnah, pa tudi ob najemu športne opreme in ob obisku športnih klubov. Z njimi si lahko ogledaš tudi razstave in obiščeš zabaviščne parke ter smučarska središča. Izbira je torej precej večja kot pri prejšnjih bonih.

Kako jih unovčiš? Preprosto izpolniš obrazec pri naročilu storitve in ponudniku predaš osebni dokument. Bone lahko tudi kombiniraš z lanskimi pri istem ponudniku. Boni so spet prenosljivi med nekaterimi bližnjimi družinskimi člani do drugega kolena, prav tako so prenosljivi med otroki in njihovimi zakonitimi zastopniki.

Aladin razdeljuje kovance

Pred unovčitvijo bona moraš o tem seveda ponovno obvestiti ponudnika storitve. Pomoč je namenjena predvsem turizmu in gostinstvu, ki sta v času epidemije utrpela največjo škodo. Letos namreč gospodarstvo računa predvsem na domačo potrošnjo.

Lanskih turističnih bonov je bilo do včeraj rezerviranih ali unovčenih 53 %. Gre za 153,6 milijona evra. Letošnji boni so skupaj vredni 192,2 milijona evrov. Če torej še nisi izkoristil lanskega bona, si lahko privoščiš malo daljši dopust in izkoristiš kar oba.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKdo so bili ti pra-mravljinčarji
Naslednji članekSprejeta novela zakona o pravilih cestnega prometa: nižje kazni in zavijanje desno pri rdeči luči
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.