Podnebni štrajk

Danes, 27. septembra 2019, bo na Trgu republike potekal Podnebni štrajk, ki ga organizira organizacija Mladi za podnebno pravičnost. Prvi najbolj odmeven protest je potekal 15. marca letos. Danes bodo protesti potekali po celotni Sloveniji.

Mladi za podnebno pravičnost imajo jasne zahteve. Po korakih Grete Thunberg želijo opozarjati vodilne v državi in na svetu, da podnebni krizi ne moremo več ubežati in da so potrebne konkretne in takojšnje rešitve.

Podnebni Štrajk: Skupaj za podnebno pravičnost - napovednik

Zahteve protesta so ukrepi za zmanjševanje porabe energije, prehod na nizkoogljične vire energije, takojšnje razogličenje Slovenije v skladu z omejitvijo rasti globalne temperature, 40 odstotno znižanje izpustov toplogrednih plinov v prometu, vsaj 1500 kakovostnih javnih najemnih stanovanj, in še in še. Več zahtev in novosti o gibanju in protestu lahko spremljaš na Facebook profilu Mladi za podnebno pravičnost.

Protesti bodo ob istem času organizirani še v Kopru, Ilirski Bistrici, Ljutomerju, Novi Gorici, Celju, Novem mestu, Mariboru, Velenju v Ormožu in Krškem, Na Ptuju in v Ivanjkovcih.

Zato so vsi mladi danes vabljeni, da ob simbolični uri 11:55 zapustijo šole (ter tudi službe) in se zberejo na Trgu republike. Ukrepati bo treba! Pridruži se spremembi tudi ti!

Prejšnji članekOcena filma Downton Abbey
Naslednji članekDvajseta leta naj bodo sebična leta

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.