Ocena filma Downton Abbey

Zvesti oboževalci te zgodovinske serije smo končno prišli do zaključka – v kinematografih se vrti film Downton Abbey, ki raziskuje, kaj se je z liki zgodilo po koncu zadnje sezone. V filmu se pojavijo vsi naši preljubi liki, od lady Mary do butlerja Carsona.

Zgodba filma je precej preprosta

Že uvoden prizor nas takoj prenese v trideseta leta prejšnjega stoletja – ustvarjalci serije so pač znali izkoristiti moč veličastne glasbe. Hitro tudi spoznamo, o čem se bo film sploh šel – na obisk k družini namreč prihajata kralj in kraljica.

Dobrodošli v Downton Abbey
Kraljevi par je doživel kar najbolj svečano dobrodošlico.

Film skuša v omejenem časovnem okvirju doseči preveč. Vsak lik pač ne more dobiti svojega srečnega konca, ne v zgolj enem filmu. Zgodba je bila skoraj za lase privlečena, da ne omenjam neverjetnih zapletov, ki naj bi služili ustvarjanju drame, ampak sem ob njih zgolj zavijala z očmi.

Prikazani so skoraj vsi priljubljeni liki

Oboževalci serije bodo seveda navdušeni, kako naj ne bomo, ko lahko vidimo, kaj se je zgodilo z ubogo Lady Edith, ki je končno prišla do svojega srečnega konca. Lady Mary nadaljuje s tradicijo te ogromne hiše, svoj zaključek pa dobi celo novi butler Thomas Barrow.

Lady Edith objokuje svojo nesrečo
Vsak lik v filmu doživi svoj srečen konec.

Serija je bila zelo dobro izpeljana kar zadeva zgodbe in družinskih odnosov, film pa preprosto ni dosegel tega visokega standarda. Obleke so še vedno čudovite, kinematografija osupljiva in liki smešni (en prizor z lakajem Molesleyjem je še posebej zabaven!), ampak film žal ne prepriča.

Film bi bil brez stare grofice Crowley veliko slabši

Najbolj smešni komentarji so bili kot ponavadi rezervirani za odlično Maggie Smith – njena vloga ima ene najboljših dialogov v zgodovini televizije. Čeprav še vedno pogrešam dragega Matthewa pa tudi nekaj drugih likov.

Nikoli se ne prerekam, ampak zgolj pojasnjujem.
Igralka Maggie Smith je zvezda filma.

Film sem sicer gledala z največjim veseljem, saj je serija ena mojih najljubših, vendar se obenem zavedam, da zgodba ni niti približno tako dovršena kot je bila na televiziji. A kljub temu se je vedno lepo vrniti v svet priljubljenih televizijskih likov.

Katja Stojić

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Vsebina
Igra
Scenografija
Celota
Prejšnji članekZa začetek študijskega leta na krvodajalsko akcijo!
Naslednji članekPodnebni štrajk
Katja Stojić

Urednica revije Študent

ocena-filma-downton-abbeyZvesti oboževalci te zgodovinske serije smo končno prišli do zaključka – v kinematografih se vrti film Downton Abbey, ki raziskuje, kaj se je z liki zgodilo po koncu zadnje sezone. V filmu se pojavijo vsi naši preljubi liki, od lady Mary do butlerja Carsona. Zgodba...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.