Za začetek študijskega leta na krvodajalsko akcijo!

Krvodajalska akcija z naslovom Častim ½ litra se pod okriljem študentskih organizacij izvaja že več let zapored. Njeno poslanstvo je čim več študentov seznaniti z možnostmi krvodajalstva.

V sklopu Dnevov sociale in zdravstva Resor za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije tako že oktobra, za začetek študijskega leta, organizira novo akcijo.

Kdaj?

Krvodajalske akcije se lahko udeležiš v torek in sredo, 8. in 9. oktobra 2019, od 7.00 do 14.00. Akcija bo potekala na Zavodu Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (Šlajmerjeva 6, 1000 Ljubljana).

V tem času bo na zavodu polno študentov, zato bo vzdušje sigurno dobro in odlično za premagovanje morebitnega strahu pred darovanjem krvi.

Kaj moraš vedeti pred darovanjem?

Kri lahko darujejo vsi, stari med 18. in 65. letom, ki imajo vsaj 50 kg telesne teže. Prav tako je zaželjeno, da so darovalci dobrega zdravja in počutja, imajo zdravo srce in nimajo povišane telesne temperature. Krvodajalci morajo živeti dovolj zdravo, da njihov način življenja in okolje ne pomenita povečanega tveganja za prenos bolezni s krvjo. Prav tako za dajanje krvi ne smeš biti tešč (pred odhodom nujno jej zajtrk/kosilo!). Več informacij o darovanju pa najdeš na spletni strani ZTM.

Če se boš odpravil z avtom je dobro vedeti tudi, da imaš na voljo brezplačno parkirno  mesto v parkirni hiši Meksiko (Njegoševa 8) in v parkirni hiši Šentpeter (Zaloška 1). S seboj moraš prinesti le parkirno kartico, ki ti jo bodo potrdili v sprejemni pisarni ZTM.

Zapomni si: krvodajalstvo je pomembno, saj z njim pomagamo tistim, ki kri nujno potrebujejo. Bodi junak, pridruži se ostalim študentom in za začetek študijskega leta daruj kri!

Več o krvodajalski akciji si lahko prebereš na spletni strani castimkri.si.

Darovanje krvi

Prejšnji članekAli veš dovolj o kontracepciji?
Naslednji članekOcena filma Downton Abbey

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.