Ali veš dovolj o kontracepciji?

Koliko zares veš o kontracepciji? Ali poznaš vse možnosti, ki obstajajo? Ali veš, katera kontracepcija je najbolj zanesljiva, in da obstaja zero waste kontracepcija? 26. september je od leta 2007 Svetovni dan kontracepcije, namenjen ozaveščanju o možnostih kontracepcije in tako zmanjševanju neželenih nosečnosti.

O kontracepciji se navadno ne govori veliko, raziskave pa kažejo tudi, da kar 60 % žensk želi vedeti več. Veliko informacij o kontracepciji seveda lahko najdeš na internetu, veliko bolj zanesljiv pa je pogovor z zdravnikom.

Shazam koda za aplikacijo
Z aplikacijo Shazam slikaj to kodo in prišla boš do vprašalnika in informacij o kontracepciji.

Da pa bodo ženske lahko kjerkoli dobile dovolj preverjenih informacij, je nemško podjetje Bayer v sodelovanju z aplikacijo Shazam razvilo posebno orodje, ki ženskam pomaga pri odločitvi za kontracepcijo in prikaže različne možnosti, ki obstajajo.

Kontracepcijske metode so razvrščene na podlagi petih vprašanj o življenjskem stilu in potrebah, uporabnica pa ima tudi možnost, da izve več o različnih metodah kontracepcije. Ob koncu vprašalnika uporabnica izbere tri metode, o katerih želi največ izvedeti od ginekologa. Na področju kontracepcije obstaja veliko možnosti, zato bo aplikcija v pomoč tako ženskam kot njihovim ginekologom.

Ginekologinja Tinkara Srnovršnik, dr. med., spec. ginek. in porod., je ob uvedbi nove aplikacije dejala: »V Sloveniji je na voljo širok nabor kontracepcije, ker pa smo ginekologi pri svojem delu v ambulanti časovno omejeni, bo novo inovativno orodje s pregledom uporabnici najbližjih metod kontracepcije nedvomno dobrodošlo.«

Več o Svetovnem dnevu in informacije o kontracepciji najdeš tudi na spletni strani WCD – World Contraception Day.

Prejšnji članekKako do več energije
Naslednji članekZa začetek študijskega leta na krvodajalsko akcijo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.