Kako do več energije

Med poletnimi počitnicami velikokrat pride do nepojasnjene utrujenosti, ki se lahko pojavi zaradi sonca, dehidracije ali preprosto preveč razmišljanja. Če si slabe volje in si po treh popitih kavah in 10-urnem spancu še vedno utrujen, si preberi nekaj nasvetov, kako boš prišel do več energije in hkrati naredil še nekaj zase.

Izogni se sladkorju

Sladkor je enostaven vir energije, ki ti da na začetku občutek naspanosti in veselja, vendar temu vzponu sledi padec in si še bolj utrujen, kot si bil pred zaužitjem. Za več energije si raje privošči banano, smoothie ali pa pojej skledo ovsenih kosmičev.

Poskrbi za dovolj gibanja

Že z dvajset minutnim sprehodom dnevno boš občutil nov val energije in zagona, prav tako pa boš pokuril nekaj kalorij. Če si utrujen in misliš, da ti bo spanec dobro del, se motiš. Več kot boš počival, bolj utrujen boš.

Pij vodo

Dnevna utrujenost je, še posebno v poletnih, vročih dneh,  pogosto posledica dehidracije. Vsak dan moraš popiti vsaj 2–3 litre vode. Pomembno je, da se kontroliraš pri pitju. Pomagalo ti bo, če boš imel ob sebi stekleničko ali kozarec napolnjen z vodo.

Umiri se

Stres je eden izmed glavnih razlogov za dehidracijo , zato si kljub stalnim pritiskom v službi ali doma, vzemi vsaj deset minut zase, zapri oči, nekajkrat globoko vdihni in opazuj, kako se bo umirilo bitje srca. Če imaš čas in voljo, je obisk joge enkrat tedensko odlična ideja, kako premagati stres.

Prejšnji članekOdkrili izgubljeno celino pod Evropo
Naslednji članekAli veš dovolj o kontracepciji?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.