Pokal Vitranc in Planica letos brez gledalcev

Zaradi koronavirusa bosta dva največja zimska spektakla pri nas – Vitranc in Planica – poteka brez prisotnosti navijačev. Ukrep je izdala država, ki se je odločila, da prepove obisk gledalcev.

Trpljenje slovenske smučarske zveze

Zaradi odpovedi štirih smučarskih dni v Planici, bo prikrajšanih okoli petdeset tisoč navijačev in ljubiteljev zimskih poletov. Večina vstopnic je bila prodanih v Sloveniji, na Poljskem, v Nemčiji  in na Norveškem. Imetniki se tekme ne bodo mogli udeležiti, informacije glede vstopnic pa bodo prejeli v naslednjih dneh.

Prvi izračuni kažejo na to, da bo zaradi ukrepa več kot 650 tisoč evrov izgube v državnem proračunu in v slovenski smučarski zvezi.

Izguba velike količine denarja pa lahko povzroči trpljenje zimskih športov v Sloveniji, saj so sredstva, zbrana od Svetovnega prvenstva v Planici, namenjena športnicam in športnikom. Ob tem so nekateri uporabniki na družbenih omrežjih že izrazili željo, da bi namesto vračila denarja za karte ta denar darovali Slovenski smučarski zvezi. Organizatorji se o tem še pogovarjajo.

Vitranc bo potekal brez sprememb

Čeprav so se organizatorji veselili velikega obiska Kranjske Gore, zaradi uspehov Žana Kranjca, bodo na tribunah le snemalci, novinarji in funkcionarji. Pokal Vitranc bo s tem prvič v zgodovini brez gledalcev, vendar organizatorji poudarjajo, da bo drugače potekal brez sprememb.

Imetniki vstopnic imate dve možnosti: zahtevate povračilo denarja ali pa se lahko z letošnjo vstopnico pristopite na pokal prihodnje leto.

VIRSLOSKI.SI
Prejšnji članekNevarno sevanje mobilnih naprav
Naslednji članekNe pozabimo na dan mučenikov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.