Policisti bodo začeli z uporabo silhuete z radarjem

Verjetno marsikdo pozna občutek, ko zadnji trenutek vidiš, da za vogalom z radarjem stoji policist. No, vsaj včasih je bilo tako. Po novih »okrepitvah« pa niti tega ne boš vedel, ali te »strelja« policist ali si zgolj nasedel na neslano šalo – policisti bodo namreč za umirjanje prometa po novem začeli uporabljati dvodimenzionalne policijske silhuete.

Javna agencija RS za varnost prometa bo Policiji v ponedeljek, 15. marca, v uporabo predala 16 silhuet policistov z radarjem za osem policijskih uprav. Silhuete bodo v naravni velikosti ter naj bi imele neposreden pozitiven preventiven učinek na umirjanje prometa.

Uporaba policijskih silhuet v nekaterih predelih države prebivalcem ni tuja – že leta 2019 so v Posočju postavili nekaj silhuet, posledica pa je bila boljša prometna varnost.

Agencija za varnost v prometu se je odločila za ta ukrep, da ob prihajajoči motoristični in kolesarski sezoni poveča varnost na slovenskih cestah. No, dokler silhueta v rokah drži samo navidezni radar, se ne bomo preveč sekirali. ?

VIRPolicija.si
Prejšnji članekUživajte v varnosti trgovine Huawei AppGallery
Naslednji članekKaj je pi?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.