Pošta Slovenije: Pozor, prevara!

Spletne prevare so v času epidemije zacvetele, zadnja tarča je Pošta Slovenije. Ta je na svoji spletni strani opozorila, da njihovo ime izkoriščajo goljufi. Če si tako v zadnjem času na svoj mail prejel sporočilo, da moraš za dostavo paketa v roku dveh dni plačati znesek poštnine, si bil žrtev prevare.

Pošta Slovenije opozarja, da goljufi prejemniku pošljejo elektronsko sporočilo, v katerem ga obveščajo, da mora za paket plačati manjši znesek poštnine, in sicer 3 evre. Pri tem so pojasnili, da nikakor ne delujejo na ta način in ne zahtevajo plačila dostave vnaprej.

Glede na to, da letošnji december vsi kupujemo darila prek spleta, goljufi izkoriščajo trenutno stanje. Le redko se zgodi, da kakšen teden ne dobimo dostave na dom, kar so goljufi izkoristili v svoj prid. Če dobiš ta mail, nikar ne plačaj poštnine!

Če si slučajno že nakazal denar, pa čim prej kontaktiraj svojo banko ali pokliči telefonsko številko, ki je napisana na tvoji bančni kartici. Za vnaprej se pa preprosto pozanimaj o svoji pošiljki na spletni strani Pošte Slovenije, ki ti omogoča sledenje paketu.

Pa ne pozabi nositi maske, ko prevzameš paket – pazimo na zdravje poštarjev in dostavljavcev!

Urednica revije Študent

VIRPošta Slovenije
Prejšnji članekNovosti na spletnem portalu Fran
Naslednji članekEkonomska fakulteta UL že tretje leto zapored na elitni lestvici Financial Times

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.