Sponzorirano

Potrjeno je! Ženske…

Sponzorirano

so boljše voznice od moških! 

Večna debata

Večna debata, ki se vleče že od leta 1903, ko so bila ponekod uvedena vozniška dovoljenja. Tokratna raziskava na primeru Velike Britanije je razkrila, zakaj so ženske boljše voznice od moških. Analizirali so podatke o sodnih postopkih za prekoračitev hitrosti in prekrškov zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa do vlaganja zavarovalnih zahtevkov.

Moški pa vozniški izpit v povprečju opravijo hitreje od žensk in imajo pri tem manj ur v avtošoli. V zadnjem desetletju so plačali krepko več kot 3.000 eur več kot ženske za avtomobilsko zavarovanje, kljub direktivi EU o spolih, ki prepoveduje zavarovalnicam, da ocenijo spol voznika. Moški se radi pohvalijo, da so boljši vozniki in večina jih je v to trdno prepričana, vseeno pa so v povprečju skoraj dvakrat povečali število zavarovalnih zahtevkov kot ženske.

Slabe navade

Moški imajo slabše navade pri vožnji. Skoraj vsak četrti moški je v anketi priznal, da pogosto menjuje pasove med vožnjo, pogosteje zapirajo drugega voznika in izsilijo prednost v primerjavi z ženskami.

Tudi ženske niso čisto nedolžne. Medtem ko manjkrat vozijo pod vplivom alkohola, pa pogosto med vožnjo uživajo hrano in vozijo bose.

via GIPHY

 

Novinar

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version