Pozabi novoletne zaobljube, drži se teh preprostih nasvetov

Novoletne zaobljube
JHertle / Pixabay

Novo leto nam prinaša priložnost za nov začetek, priložnost, da pri sebi potegnemo črto in opustimo slabe navade, se odtujimo od ljudi, ki nam jemljejo energijo in jo usmerimo v stvari, ki si jih želimo.

Pogosto si ljudje zadajo novoletne zaobljube, ki se jih le redko popolnoma držijo ali pa jih izpolnijo do konca. Ker so zaobljube in cilji velikokrat previsoki in bi nam vzeli preveč časa in volje, jih raje opustimo.

Letos pustite zaobljube in poiščite nov začetek v novih, manjših navadah in malenkostih, ki od vas ne zahtevajo veliko dela in truda, vseeno pa bo leto, ki prihaja, zaradi njih prijetnejše.

  • Znebite se navlake in stvari, ki jih ne potrebujete. Oblačila, ki jih ne nosite več kot dve sezoni, podarite. Prav tako se znebite daril, ki jih ne uporabljate, zaprašenih okraskov, preglejte hladilnik in vrzite vso hrano, ki je krepko čez rok uporabe.
  • Cenite majhne stvari, ki vam polepšajo dan. Lahko je to kava s prijateljico, ki je niste videli že ves mesec, kratek pogovor z neznancem na avtobusu ali pa mamin nasmeh, po tem, ko ji poveste, da ste se naučili oprati perilo.
  • Vsi vemo, kako se konča veliko poskusov rednega obiskovanja različnih vadb, zato si raje ne nalagajte dodatnih obveznosti, če veš, da vadbe ne boste redno obiskoval. Namesto tega si raje vsak dan vzemite 10-20 minut in jih namenite telovadbi, lahko tudi doma.
  • Tečnoba bo izginila, če boste vzpostavili stalen ritem spanja. To pomeni, da hodite spat ob približno isti uri vsak dan.
  • Ko se znajdete v stresni situaciji, si vzemite minuto in globoko zadihajte. 30 globokih vdihov bo izboljšalo vaše počutje in na vsako situacijo boste gledali drugače.

 

Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.