Sponzorirano

POZOR! Tudi za študente samotestiranje

samotestiranje
Za študente in študentke, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, je odslej predvideno samotestiranje v domačem okolju.
Sponzorirano

Četrtega septembra je vlada RS sprejela Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. V njem je določen tudi nov način testiranja za študente in študentke, ki niso cepljeni, preboleli ali testirani s hitrimi antigenskimi testi (HAG) ali PCR testi: samotestiranje.

Enkrat tedensko: samotestiranje

Odlok v tretji točki 8. člena določa, da se morajo študentke in študenti, ki pogoja PCT ne izpolnjujejo, enkrat tedensko v enakih presledkih testirati s testi HAG za samotestiranje, pri čemer se samotestiranje opravi v domačem okolju – prav tako kot je to predvideno za učence in dijake. Takole so zapisali v uradnem listu:

Študenti ter udeleženci izobraževanja odraslih obvezno izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega ali študijskega programa, pri čemer se samotestiranje opravi v domačem okolju.

S tem se ukinja prej načrtovano brezplačno testiranje na lokacijah Rožna dolina in Bežigrad; prej je bilo namreč predvideno, da morajo vsi študentje izpolnjevati pogoj PCT in bi se morali tedensko testirati s HAT testi.

Stroške krije država

Študentom pripada 5 testov HAG na mesec.

Sredstva za izvajanje testiranja s testi HAG za samotestiranje se za študentke in študente zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije.

Študentkam in študentom pripada 5 testov HAG za samotestiranje na mesec. Te je možno prevzeti v lekarni ob predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja in potrdila o vpisu (veljavne študentke izkaznice) ter osebnega dokumenta (tuje študentke in tuji študenti, ki nimajo kartice zdravstvenega zavarovanja, predložijo potrdilo o vpisu ali veljavno študentsko izkaznico in osebni dokument).

Razkuževanje in maska še vedno obvezna

Maska in razkuževanje rok na fakultetah še vedno obvezna.

»Vse študentke in študente vljudno prosimo, da dosledno upoštevate določila odloka in v prostore fakultete prihajate le, če izpolnjujete pogoj PCT oziroma, če pogoja ne izpolnjujete, opravljate tedenska samotestiranja in se študijskega procesa ter izpitov in drugih dejavnosti na fakulteti udeležujete le, če je test negativen in če ne kažete znakov okužbe,« so fakultete zapisale v sporočilu svojim študentom.

Prav tako opozarjajo, da se je prostorih fakultete še vedno obvezna tudi uporaba zaščitne maske, ob vstopu pa je obvezno razkuževanje rok.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version