Premier Golob jasno o poljskem incidentu: »Dvig pripravljenosti ni potreben«

Ukraine and Russia conflict. Country flags on chess pawns on a chess board. 3D illustration.
Foto: ffikretow iz iStock

Predsednik vlade dr. Robert Golob je umiril dogajanje, ki ga je sprožil raketni napad na poljskem območju. Kot je bilo pričakovati, so se države sveta hitro pozanimale o resničnosti dogodkov na Poljskem. Tako se je tudi v Sloveniji sestal Svet za nacionalno varnost (SNAV). Kaj so povedali?

Raketni napadi pristali na Poljskem

»Če je še včeraj kazalo, da je šlo za dogodek, ki bi lahko vplival na razvoj in dinamiko ukrajinske vojne, se je danes na podlagi zbranih informacij na srečo izkazalo, da temu ni tako,« je povedal predsednik vlade RS.

Poudaril je, da je šlo pri dogodku za nesrečno naključje pri obrambi ukrajinske strani pred raketnimi napadi s strani Rusov. Neformalnega posveta SNAV so se udeležili minister za obrambo Marjan Šarec, ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon, minister za infrastrukturo Bojan Kumer in direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Joško Kadivnik. Obravnavali so izključno incident na poljsko-ukrajinski meji.

Slovenski vojaki niso ogroženi, Slovenija tudi ne

Omenjeni incident ne vpliva na ogroženost slovenskih vojakov na misijah v tujini, je povedal Sekretar Sveta za nacionalno varnost Andrej Benedejčič. Dodal je, da pa vseeno to kaže na to, v kako resnih časih živimo.

Slovenija ne bo dodatno povečevala pomoči Ukrajine, pomagala pa bo pri obnovi ukrajinske kritične infrastrukture. Slednja je v zadnjih tednih tarča raketiranja.

SNAV se bo v širšem sestavu sestal 30. novembra

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako najhitreje speči meso?
Naslednji članekNajbolj natančen prikaz trka asteroida, ki je končal dobo dinozavrov

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.