Slovenija vstopa v rumeno fazo: vrnitev vseh študentov, lokali odprti do 22. ure

Vlada je včeraj še za trideset dni podaljšala epidemijo, ki bi se sicer iztekla v nedeljo. A kljub temu je Slovenija vstopila v rumeno fazo in sprostile se bodo omejitve za kulturne in športne dogodke, znova pa bodo lahko šli na fakultete vsi študentje in v šole dijaki.

Vsi nazaj v šolske klopi!

Logotip Univerze v LjubljaniNajpomembnejša »pridobitev« rumene faze je zagotovo vrnitev v šolske klopi vseh srednješolcev in študentov. Vsi srednješolci se bodo tako v ponedeljek lahko vrnili v šolo, kjer bo šolski proces potekal po modelu B, kar pomeni, da se vsi dijaki izobražujejo v šoli in ves čas lahko bivajo v dijaških domovih. V izobraževalnih ustanovah bodo še vedno obvezne zaščitne maske povsod, razen pri pouku športne vzgoje.

S predavanji v živo brez omejitev pa lahko končno začnejo tudi fakultete.

Lokali bodo lahko odprti do 22. ure

Sprostile se bodo tudi omejitve obratovanja lokalov. Gostinski lokali bodo po novem lahko obratovali med 5. in 22. uro namesto od 7. do 19. ure.

pivoTurizem

Odpirajo se tudi kampi, ki bodo lahko 70-odstotno zasedeni. Prav tako se lahko odprejo tudi igralnice, ki bodo lahko odprte med 5. in 22. uro ob upoštevanju omejitve 50-odstotne zasedenosti. šotori

Nekatere druge sprostitve

  • Dovoljeno je zbiranje do 50 ljudi.
  • Po petih dneh bo ob vstopu v državo z negativnim testom PCR od sobote dalje mogoče prekiniti karanteno.
  • Na kulturnih prireditvah bo mogoča udeležba za cepljene, testirane in prebolevnike, in sicer ob 50-odstotni zasedenosti sedišč.
Prejšnji članekIngenuity zaključil četrti let in že dobil novo nalogo
Naslednji članekBodite ustvarjalni in storite nekaj zase

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.