Šola za vse ponovno na daljavo, razlike med učenci vedno večje

Vlada je včeraj sklenila, da vzgojno-izobraževalni zavodi tudi prihodnji teden ostajajo zaprti. Tako se bo izobraževalni proces v vseh osnovnih, glasbenih in srednjih šolah naslednji teden izvajal na daljavo. Prav tako pa velja za pouk na fakultetah. Vlada naj bi o morebitnem podaljšanju pouka od doma odločala zopet naslednji teden.

Težave za mlajše in njihove starše

Seveda pa pouk preko spleta ni za vsakogar, še posebej imajo z njim težave mlajši otroci in njihovi starši. Starši otrok iz prve in druge triade že nekaj časa namreč opozarjajo, da otroci ne morejo sami slediti pouku, starši pa seveda ne morejo poleg službe skrbeti še za otrokovo šolanje od doma. Prav tako pa je šolanje na daljavo velik zalogaj za otroke, ki prebivajo na podeželju in imajo oslabljen signal, so brez dostopa do spleta, nekateri pa celo brez telefonskega signala – taka območja se imenujejo bele lise, kjer operaterji ne vidijo ekonomske upravičenosti za vzpostavitev omrežja. Z Radia Slovenija poročajo, da je samo v Črni na Koroškem kar 270 takih območij, bele lise pa se množijo po vsej Mežiški dolini.

Kaj pa gibalne sposobnosti otrok?

Po prvem valu so v javnost prišli zaskrbljajoči podatki o velikem padcu telesne pripravljenosti slovenskih otrok, drugi val in šolanje od doma pa bosta to krizo še poglobila. Marčevski upad gibalnih sposobnosti je bil pri povprečnem otroku kar 13 %, Vedran Hadžić z DIFa pa je za Radio Slovenija opozoril, da bi dodatni upad lahko povzročila tudi ponovna karantena.red pavement

Prejšnji članekMetan, ujet v Arktičnem oceanu, vzbuja skrb
Naslednji članekNe znam uporabljati vezaja in pomišljaja!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.