STA že skoraj 200 dni brez financiranja, zmanjkuje časa

»Boj« med vlado in Slovensko tiskovno agencijo (STA) se vleče že dobro leto. V tem času je vlada agenciji kar dvakrat prekinila financiranje. Še vedno ostajajo brez sredstev za opravljeno delo.

Vodstvi STA in vladnega urada za komuniciranje (Ukoma) sta se v torek ponovno sestali. Uskladiti bi morali osnutek pogodbe, vendar še vedno ni prišlo do sporazuma.

Bo pogodba sploh kdaj podpisana?

Direktor Ukoma Uroš Urbanija namreč podaja nove dodatne pogoje za delovanje STA. S tem se podaljšuje obdobje, ko agencija ostaja brez financiranja s strani države – svoje ustanoviteljice. Kdaj bo pogodba podpisana, ne morejo napovedati.

Če bo vlada še naprej odlašala z nakazilom obljubljenih sredstev v višini 845.000 evrov, bo STA prisiljena ustaviti delovanje.

Naslednji teden bomo prešteli že 200 dni, odkar STA opravlja javno službo brez plačila.bankovci v rokah

STA ne pristaja na izsiljevanje

STA ne nasprotuje podpisu pogodbe. Kot poudarja direktor Bojan Veselinovič, bi STA v primeru prejetih obljubljenih sredstev takoj ustavila izvršilne postopke, ki jih je začela.

Vendar pa vztrajajo pri spoštovanju celotnega okvira, ki ureja delovanje STA. Ponovno bodo zato primorani ubrati pravno pot.

STA javno službo opravlja v skladu z zakonom, vendar za opravljeno delo ni plačana, kakor to predvideva isti zakon. Ne pristajajo na pogojevanje in izsiljevanje v zvezi z opredelitvijo javne službe in odmero nadomestila, ki pripada STA, saj oboje že določa veljavni Zakon o STA, so zapisali v sporočilu za javnost.roka piše na papir

Prejšnji članekIzkoristi poletje: ŠOLT-ovi subvencionirani jezikovni tečaji
Naslednji članekRazkrivamo skrivnosti te priljubljene pijače! BRIN gin!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.