Razkrivamo skrivnosti te priljubljene pijače! BRIN gin!

Brin Gin

Gin tonik ni le priljubljena poletna pijača, pač pa lahko postane prava zgodba. V ta namen sem v današnjo epizodo podcasta povabila Erika Sarkiča iz brkinske vasi Rodnik, ki prideluje BRIN gin.

Erik Sarkič

Njegova zgodba se je v bistvu začela pisati natanko pred desetletjem, ko je Erik združil dolgoletno znanje žganjekuhe svoje none in očeta. Po njunih smernicah izdelave in načina kuhanja brinjevca je ustvaril svojo prvo serijo, ki jo je natočil v prestižne kristalne steklenice.

Z Erikom sva klepetala o izvoru gina, kot zanimivost pa je povedal, da so Angleži gin uporabljali tudi v zdravstvene namene. Opisal je tudi svoje začetke in kako je ustvaril svoj prvi gin.

Ker pa se mnogim poraja vprašanje, kakšna je sploh razlika med ginom in brinjevcem, je Erik na domač in preprost način to tudi obrazložil. Med pogovorom nam je zaupal, kateri je njegov najljubši gin in kako ga je treba servirati, da iz njega izkusimo le najboljše.

Poleg različnih vrst ginov, ki jih najdemo v njihovi ponudbi, se lahko v Rodik odpravimo tudi na ogled destilarne in degustacijo ginov. Podrobnosti obojega je Erik razkril v pogovoru, vam pa polagam na srce, da vas ob vseh teh besedah zagotovo zamika, da se odpravite proti Brkinom.

Erik Sarkič v destilarni

Kako izgleda najboljše postrežen gin?

Erik pravi, da je gin največkrat postrežen z dobrim tonikom in ogromno količino ledu. Torej vsem dobro poznan gin tonik, vendar je njegov najljubši Tom Collins.

Refreshing Classic Tom Collins Cocktail with a Cherry and Lemon Slice
Foto: bhofack2 iz iStock

Kakšen je recept za Tom Collins koktajl?

  • 0,05 l gina
  • 0,02 l sladkornega sirupa
  • 0,02 l limoninega soka
  • 0,10 l sodavice
  • ogromno ledu in nekaj začimb za okras

Če želiš o izdelavi, serviranju ali sestavi gina izvedeti še več, bo najbolje, da se po poslušanem podcastu odpraviš v Rodik.

»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

🎧 Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.