Strašna napaka zdravniške ordinacije

Blurred figures of people with medical uniforms in hospital corridor
Foto: VILevi iz iStock

Zdravniška ordinacija v Angliji je nameravala svojim pacientom pošiljati sporočila z lepimi božičnimi željami. Namesto tega je v množičnem sporočilu bolnikom sporočila, da imajo agresivnega pljučnega raka, ki se je razširil, in jih prosila, naj izpolnijo obrazec za terminalne bolnike.

Napaka zdravniške ordinacije

Po poročanju BBC je bilo množično sporočilo iz zdravniške ordinacije Askern v Doncasterju poslano 23. decembra. V njem je ordinacija zapisala, da je zdravnik od prejemnika zahteval, naj izpolni obrazec DS1500 – ta je po podatkih drugega britanskega bolnišničnega sistema namenjen ljudem, ki imajo neozdravljivo bolezen, da zaprosijo za socialne prejemke. V besedilu je prejemnikom tudi sporočeno, da so jim diagnosticirali agresivnega pljučnega raka z metastazami.

V drugem sporočilu so zapisali, naj sprejmejo iskreno opravičilo centra in da je to bilo poslano po pomoti. »Naše sporočilo bi se moralo glasiti Želimo vam vesel božič in srečno novo leto.« Center ima približno 8000 pacientov.

Cancer patient and perfusion drip concept cancer treatment
Pacientom sporočili, da imajo raka.
Foto: CIPhotos iz iStock

Pacienti seveda niso bili zadovoljni

Carl Chegwin je za BBC povedal, da je bila njegova mati ena od pacientov, ki so prejeli sporočilo. Dejal je: »Ali je to kakšna bolna šala? To me je popolnoma presenetilo. … Nekaj dni pred božičem so ljudem povedali, da imajo neozdravljivega raka na pljučih. Tega ne morejo storiti. Kaj pa, če je bilo sporočilo namenjeno nekomu, potem pa so mu rekli, da gre za božično sporočilo, in mu spet rekli: »O ne, to je bilo pravzaprav namenjeno tebi.« Če je množično sporočilo poslal eden od njihovih administratorjev, jim ne bi zaupal, da bodo izpraznili koše.«

Druga ženska je povedala, da jo je besedilo »zelo skrbelo«, saj so nekateri člani njene družine pred kratkim opravili teste zaradi težav s prsnim košem. Videla je tudi več drugih ljudi, ki so bili zaradi sporočila v paniki. »Klicala sem zdravnike, vendar sem bila kot običajno na čakanju. Šla sem naokrog, ker živim za vogalom, in tam je bilo, rekla bi, šest ljudi, ki so bili vsi v paniki, ker so dobili isto sporočilo.

Happy New Year 2023. Beautiful creative holiday web banner or flyer with red fireworks and Golden sparkling number 2023 on blue sky over sea
Želeli so voščiti le vesele praznike.
Foto: LUMIKK555 iz iStock
VIR9GAG
Prejšnji članekOreščki in suho sadje za uspešen študij
Naslednji članekMeni, najbolj spregledan film leta 2022

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.