Študiraj na Japonskem in »postani« nindža

Mie University v Igi na Japonskem so leta 2017 ustanovili prvo raziskovalno središče na svetu, ki se osredotoča na študij nindže. Leta 2018 so začeli še s podiplomskim študijem.

Iga se nahaja v osrednji japonski in je mesto obdano z gorami. To je bil dom številnih nindž.

Za vpis na univerzo mora bodoči študent opraviti izpit iz japonske zgodovine in bralni test iz zgodovinskih dokumentov nindž. Vsako leto se na program vpišejo približno trije študentje.

»Precej poizvedb dobimo iz tujine, vendar moram reči eno: to je tečaj za učenje o nindži in ne za postati nindža«, je komentiral Yuji Yamada, profesor japonske zgodovine na univerzi, ki sodeluje tudi v raziskovalnem centru za nindže.

Mie University je prvi študij nindže podelila 45-letnemu študentu po imenu Genichi Mitsuhashi. Dve leti je izpopolnjeval svoje borilne veščine in se učil tradicije fevdalnih borilnih veščin, da je zaključil študij.

»Prebral sem, da so nindže zjutraj delale kot kmetje, popoldne pa trenirale borilne veščine. S to kombinacijo sem mislil, da se lahko naučim o pravi nindži«, je za Japan Times povedal Genichi Mitsuhashi.

Mitsuhashi zdaj uči veščine nindž v svojem dodžu. Vodi tudi lokalno gostilno in dela doktorat.

ninja (GIF)

VIR9gag
Prejšnji članekMednarodni sejem izobraževanja v tujini – tokrat na spletu
Naslednji članekSvet je zapustil Pavel Medvešček

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.