Top 4 ideje za produktivno poletje

Zbujanje ob enajstih. Celodnevno posedanje pred ekrani. Zunaj pa sonce. Ti je znano? Tako preživljaš večino časa svojih težko prisluženih počitnic? Če se vsaj malo najdeš v tem opisu, obvezno beri dalje! Ponujam 4 ideje za produktivno, aktivno in zabavno poletje, s katerimi boš ostal fit, pa tudi tvoji možgani bodo še vedno v formi.

1. Izleti

Rad potuješ, a se tvoje trenutno finančno stanje ne sklada z mesečnim dopustom na Tenerifih? Brez skrbi. Odlično se imaš lahko tudi znotraj meja naše države. S prijatelji se odpravite na kremšnito na Bled, na kopanje na izolski plaži ali se preprosto sprehodite na ljubljanski grad in uživajte v razgledu.

2. Športno druženje

Če si bolj športen tip človeka, poletje izkoristi za aktivno preživljanje prostega časa. Idealni poletni šport je vsekakor odbojka na mivki. Poleg tega priporočam sprostitev v bližnjem bazenu, večerno kolesarjenje ali igranje košarke pod zvezdami. Ne bo ti žal!

3. Branje

Če se ne najdeš v zgornjih dveh idejah in počitnice vseeno raje preživljaš doma »za pečjo«, ti priporočam, da pri tem ohraniš svoje možgane v pripravljenosti za oktobrske obveznosti. Pri tem ni nobene potrebe po branju svetovne klasike ali Cankarjevih črtic in če nisi ravno študent primerjalne književnosti, ti to (verjetno) ne diši. V roke vzemi lahkotni ljubezenski roman, napeto detektivko ali zabaven strip.

4. Študentsko delo

Zaslužek zagotovljen. Preveri ponudbo študentskih servisov v svojem domačem kraju in si za delo rezerviraj vsaj nekaj tednov počitnic. A naj ne bodo edine možnosti sedenje za strojem ali zlaganje škatel v skladišču. Si že slišal za vodenje tujcev po zabavah? Promocije v slovenski prestolnici? Za varstvo otrok v kolonijah na morju? Morda lahko združiš delo z zabavo!

Prejšnji članekNext Talent Hub 2019: brezplačna poletna IT delavnica
Naslednji članekPoklici prihodnosti: 5 perspektivnih karier

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.