Tudi Fundacija Študentski tolar namenja denarno pomoč ogroženim študentom

V pomoč ogroženim študentom se je aktivirala tudi Fundacija Študentski tolar, ki deluje v okviru ŠOU v Ljubljani, ki si prizadeva za izboljšanje socialnega položaja študentov. Zavedajo se, da je trenutna epidemija še bolj prizadela socialno najšibkejše študente, zato so razpisali dva programa – nepovratne denarne pomoči in brezplačno psihosocialno svetovanje.

Nepovratna denarna pomoč je namenjena študentkam in študentom 29 članic ŠOU v Ljubljani, ki so zaradi epidemije najbolj utrpeli izgubo dohodka in so se znašli v položaju materialne ogroženosti. Poziv bo petdesetim takim študentom omogočil denarno pomoč v višini 150 €. Študentje se na poziv lahko prijavijo do 16. aprila. Študenti, ki so v teh trenutkih izgubili veliko, nekateri celo vse, bodo tako lahko s posebnim dokazilom prejeli dodatno pomoč, ki bo njim in mogoče tudi njihovi družini olajšala trenutne čase.

Na razpis za denarno pomoč se lahko prijavi študent, ki:

  • ima v študijskem letu 2019/20 status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu, ki je članica ŠOU v Ljubljani in ni v rednem delovnem razmerju,
  • je v zadnjih treh mesecih (od 1. 1. 2020 do 31. 3. 2020) preko študentskega dela zaslužili vsaj 225,00 €.
  • prosilec je v socialni stiski, zaradi položaja, nastalega kot posledica epidemije koronavirusa, ko je izgubil del dohodka zaradi nezmožnosti opravljanja študentskega dela.

Brezplačno psihosocialno svetovanje pa je namenjeno vsem študentom ŠOU v Ljubljani do zapolnitve razpoložljivih terminov. Ta svetovanja bodo potekala preko multimedijskih kanalov. Študenti se bodo s strokovnjaki lahko pogovarjali vse od vsakodnevnih osebnih težava, s katerimi se soočajo, pa do duševnih stisk, povezanih s trenutno situacijo.

Damjan Vinko, predsednik Fundacije Študentski tolar: »S programoma nepovratnih denarnih pomoči in brezplačnim psihosocialnim svetovanjem želimo prispevati k reševanju trenutnih socialnih ali drugih stisk študentov. Pri dodeljevanju denarnih pomoči se bosta kot glavni merili upoštevala trenutna stiska študentke ali študenta in izpad študentskega dela, ki sta nastali kot posledica epidemije koronavirusa, saj marsikomu tudi napovedana pomoč države ne bo zadostovala za preživetje. Namreč ogromno študentov se ob študiju preživlja s študentskim delom in zaradi epidemije so mnogi ostali brez tega svojega vira za preživetje.«

Več informacij in pogojev za prejem pomoči je na voljo na spletni strani Fundacije Študentski tolar.

VIRFundacija Študentski tolar
Prejšnji članekOn-line delavnica: Prebudi in začuti žensko v sebi
Naslednji članekNapovedan odlog pisanja mature

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.