Napovedan odlog pisanja mature

Prazna učilnica

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je včeraj na Televiziji Slovenija napovedala, da matura letos bo, saj priprave nanjo že potekajo. Zaradi krize s koronavirusom pa je postalo jasno, da je v prvotno zamišljenih rokih ne bo mogoče izvesti.

V Odmevih je tako napovedala, da se bo termin pisanja eseja v maternem jeziku prestavil, in sicer z začetka maja najverjetneje na 30. maj. Prav tako naj bi se prestavil zaključek celotnega izobraževalnega procesa za maturante, in sicer na 22. maj. Ostali datumi trenutno še niso znani, saj je odvisno, kako bo potekalo stanje razširjenosti koronavirusa.

Roka, ki piše v zvezek, v drugi roki drži telefon.

Matura pa seveda vpliva tudi na vpis na višji oziroma visokošolski študij. Ministrica pravi, da se vpisi ne bi smeli prestaviti, če bo matura izpeljana v spomladanskem in nato še jesenskem terminu. V primeru, da se bo vse prestavilo na jesenski rok, pa se bodo morali prestaviti tudi vpisi.

V vsakem primeru vlada pripravlja primerne ukrepe, ki bodo zagotovili, da vsi dijaki zadnjih letnikov lahko opravijo maturo in se vpišejo na želeno fakulteto.

+ objave

Urednica revije Študent

2 KOMENTARJI

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.