V cerkvah zaradi koronavirusa brezstične hostije in razpršilci svete vode

Koronavirus in z njim povezani ukrepi so v dobre pol leta zajeli praktično vse družbene pore. Izogniti se jim ni mogla niti cerkev, kar so nekateri izkoristili za donosen posel. V ZDA tako že poznajo razdelilnike hostije in brezstične razpršilce svete vode.

Duhovniki pri nas vernikom ob vstopu trenutno hostije ne smejo dati na jezik, kot je to bila navada v preteklosti, temveč zgolj v roke. Mladina poroča, da pred vhodi cerkva ni več blagoslovljene vode. Prav tako pa je za duhovnike obvezno razkuževanje rok pred in po deljenju svetega kruha. 

So pa različna ameriška podjetja v tem zavohala pravo poslovno priložnost. Začela so izdelovati razdelilnike hostij, ki omogočajo, da duhovnik verniku hostijo poda brez medosebnega fizičnega stika. Gre za preprosto napravo, ki ima hostije spravljene v prozornem tulcu, duhovnik pa jih razdeljuje s pritiskom gumba na ročaju. 

Razdelilnik hostije.
Takole izgledajo razdelilniki hostije. Foto: churchsupplies.com

Razdelilniki so očitno tudi zelo priljubljeni. Na Amazonu jih denimo sploh ni mogoče kupiti, saj so razprodani. Na spletni strani churchsupplies.com, ki oskrbuje svete ustanove širom sveta, pa jih je mogoče dobiti za 99 dolarjev (84 evrov). Tulec naenkrat sprejme do 100 hostij. Izdelek pa je v celoti narejen v ZDA. 

Poleg tega so na voljo tudi posebni brezstični razpršilci svete vode, ki delujejo podobno kot razpršilci razkužilnega gela ali mila na javnih straniščih – na senzor, brez nikakršnega stika med človekom in napravo. 

« Purity Communion Host Dispenser »

Junior novinar

Prejšnji članekTelesna aktivnost je ključna za zdravje, pri tem pa vam lahko pomaga tudi tehnologija
Naslednji članekVzpostavljen prvi raziskovalni center za umetno inteligenco pri nas

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.