Vsaj 3700 učencev in dijakov nima opreme za šolanje od doma

Čeprav nekateri funkcionarji zagotavljajo, da imajo vsi učenci in dijaki v Sloveniji doma ustrezno opremo za šolanje na daljavo, temu ni tako.

Kot so poročali na portalu Oštro, je po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport računalnik za učenje na daljavo v začetku novembra potrebovalo še okrog 3700 učencev in dijakov.dva fanta, ki na tleh bereta revije

To je 1,4 odstotka vseh, ki v tem šolskem letu obiskujejo osnovno in srednjo šolo. Število so ocenili na podlagi obvestil vodstev osnovnih in srednjih šol. Pojasnili so, da ti potrebujejo računalnik zaradi »socialnih okoliščin svoje družine«.

Kako ukrepajo na ministrstvu?

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so pojasnili, da je v nekaj mesecih nemogoče zagotoviti ustrezno opremo za vse šolarje in dijake. Na globalnem trgu ni dovolj opreme, obenem pa je nemogoče v kratkem času urediti širokopasovni dostop do interneta na nekaterih težje dostopnih območjih, še piše Oštro.

Po podatkih ministrstva so jeseni šole posodile učencem skoraj 7900 računalnikov, dijakom pa nekaj več kot dva tisoč. Če učenec ali dijak potrebuje računalnik, naj o tem obvesti vodstvo šole, ki jo obiskuje, ta pa mu ga bo pripravila.dva fanta, ki gledata v računalnik na mizi

VIROštro
Prejšnji članekSmučanje v drugi občini zaenkrat ne bo dovoljeno
Naslednji članekHuaweieve ideje za darila, ki jo bodo osrečile

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.