Z objemanjem dreves proti posledicam koronavirusa

Novi koronavirus že nekaj mesecev spreminja svet in vsakega posameznika. Poleg zdravstvenih in gospodarskih posledic pa ga spremlja tudi psihološka stiska. Nekateri več tednov niso videli svojih bližnjih, drugi so videli le bližnje, prijatelje pa preko zaslonov.

Prav vsem pa je bilo svetovano distanciranje na varnostni razdalji 1,5 metra. Kaj storiti, ko ne moreš objeti druge osebe? Objameš drevo!

»Ne morete objeti človeka? Objemite drevo!«

Gospod, ki objema smreko
Foto: Icelandic Forest Service

je geslo, ki ga je že aprila ustvarila Islandska gozdna služba (Icelandic Forest Service), da bi spodbudila objemanje dreves, medtem ko se morajo ljudje držati socialne distance.

Gozdni redarji v državnem gozdu Hallormsstaður na vzhodni Islandiji so celo čistili zasnežene poti, da bi domačini lahko uživali na prostem, ne da bi prišli v tesne stike z drugimi gosti. In pa da so se lahko spoprijateljili z gozdnimi prijatelji – drevesi.

Akciji se je pridružilo mnogo ljudi, še nekatere fotografije so dostopne na spletni strani Islandske gozdne službe.

Akcija tudi v Izraelu

V zadnjih dneh je podobna akcija kot na Islandiji zaokrožila tudi v Izraelu. »V teh dneh ne morete objeti prijateljev in družine? Namesto tega objemite drevo,« sporočajo z izraelske uprave za naravo in parke.

Orit Steinfeld z nacionalnega parka Apollonia je dejal, da v tem neprijetnem obdobju covida-19 priporočajo ljudem po vsem svetu, da se odpravijo v naravo, globoko vdihnejo, objamejo drevo in izrazijo svojo ljubezen.

Par, ki objema drevo v Izraelu
Foto: Reuters/Ronen Zvulun

Slovenija je znana po svojih gozdovih. Kaj praviš – se boš odpravil v naravo in sprejel ljubezen od drevesnega prijatelja?

Prejšnji članekSvetle in temne plati dela prek študentskega servisa + nasveti in izkušnje študentov
Naslednji članekKako lahko mladi sodelujejo v politiki

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.