Za mlade na voljo 150 vozovnic za odkrivanje Alp

Vlak na alpskem viaduktu
Foto: vidalidali iz iStock

V okviru projekta Yoalin – Youth Alpine Interrail – letos mladim ponujajo možnost, da izpolnijo prijavo in se tako uvrstijo med kandidate, od katerih jih bo 150 prejelo vozovnico za potovanje po Alpah z avtobusom in vlakom.

O projektu Yoalin

Projekt Yoalin je bil lansiran leta 2018 z namenom ozaveščanja o trajnostnem življenjskem slogu in okolju prijazni mobilnosti.

Zavzemajo se za ohranjanje alpskega habitata, ki ga ogrožajo podnebne spremembe in omejeni naravni viri – k temu pa močno prispeva promet, ki povzroča približno tretjino emisij v Alpah.

Osredotočajo se predvsem na mlade, saj se zavedajo, da prihodnost sloni na njih.

Interrail vozovnice za potovanje po Alpah

Mladi, stari med 18 in 27 let, imajo možnost, da se do 26. maja 2023 prijavijo na projekt na spletni strani yoaling.org, s čimer bodo obravnavani kot kandidat za prejem ene od 150 vozovnic za potovanje po Alpah.

Pogoji za prijavo so, poleg starosti, tudi to, da v preteklosti nisi še prejel Yoalin vozovnice, da živiš v Alpah, zaželeno pa je tudi zanimanje za trajnostne teme in odprtost za nove avanture.

V zameno od tebe zahtevajo deljenje treh fotografij glavne destinacije, udeležbo na začetnem dogodku, ki bo potekal od 23. do 25. junija v Bohinju, plačilo pristojbine v višini 50 evrov ter izpolnitev evalvacije na koncu projekta.

Na dogodku bodo prejemniki lahko spoznali še ostale popotnike in z njimi načrtovali potovanja, fotografije pa bodo po želji tudi prijavljene na natečaj in bile potencialno nagrajene.

Vozovnico Interrail v vrednosti 264 evrov bodo lahko izkoristili v poletnih mesecih, imeli pa bodo dostop do vseh vlakov in večine avtobusov na alpskem območju.

Z vstopnico bodo prejemniki dobili tudi dovoljenje, da na vlak vzamejo svoje kolo, za vse tiste, ki preferirajo potovanje na dveh kolesih, namesto na dveh nogah.

Kolesar v Alpah
Kolesar v Alpah. Foto: Elias Kostner iz iStock

In nazadnje, za vozovnico se ni mogoče prijaviti v skupini, saj mora vsak izpolniti svojo – vendar lahko v njej omeniš svoje prijatelje in žirija, sestavljena iz bivših popotnikov, bo to tudi upoštevala.

Junior novinar

VIRYaolin
Prejšnji članekNajboljši arhitekturni podvigi leta 2022
Naslednji članekOdkrit tretji največji orel v zgodovini Zemlje

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.