Za študentske družine denarna pomoč

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani, ni pozabila na študente v socialni stiski. Tokrat denarno pomoč namenja študentskim družinam. Na razpisu so zagotovljena sredstva v višini 4000 evrov, višina pomoči posameznemu študentu znaša 400 evrov.

Ali izpolnjuješ pogoje?

Da lahko zaprosiš za pomoč, mora biti izpolnjen naslednji pogoj:

  • najmanj en starš ima status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in ni v rednem delovnem razmerju.
denar
Posamezna študentska družina lahko dobi največ 400 evrov denarne pomoči.

Na Fundaciji Študentski tolar opozarjajo:

  • na razpis se ne moreta ločeno prijaviti mama in oče istega otroka,
  • ne glede na prvi odstavek se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je v zadnjih 12. mesecih že prejela dve denarni pomoči Fundacije Študentski tolar, ne glede na njeno obliko, višino oz. na razpis, na podlagi katerega je bila denarna pomoč dodeljena,
  • do denarne pomoči tudi ni upravičena oseba, ki je pri Fundaciji Študentski tolar že prejela 5 denarnih pomoči, ne glede na njihovo obliko, višino oz. na razpis, na podlagi katerega so bile te dodeljene.

Rok za oddajo?

Z denarno pomočjo študentskim družinam želijo na Fundaciji Študentski tolar reševati trenutne socialne stiske študentskih družin, pomagati študentskim družinam, ki so v težji socialni situaciji oz. so izpostavljeni finančnim ali podobnim stiskam ter prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja.

Vloge se lahko odda najkasneje do vključno četrtka, 2. septembra 2021. Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu najdeš na povezavi.

 

Prejšnji članekZdravilo proti novemu koronavirusu bi lahko pomagalo zmanjšati močan menstrualni tok 
Naslednji članekKirka v feministični Odiseji

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.