Zakaj se za novo leto ne je piščanca?

Pa je prišel zadnji dan starega leta, za katerega nekateri plane delajo že veliko vnaprej. Pri planiranju pa moraš v obzir vzeti tudi nekatere običaje, ki bodo poskrbeli, da bo novo leto srečno in uspešno.

Tako se zakomplicira že pri jedilniku. Za novo leto se namreč ne sme jesti perutnine, saj kokoš brca zemljo nazaj, torej gleda v preteklost. Zato se za silvestrovo in novo leto je svinjina, ker prašič rije naprej. Poleg svinjine se po navadi je tudi lečo, ki zaradi svoje oblike spominja na zlatnike, pogosto pa se je tudi zelje, ki zaradi zelene barve spominja na denar. Pri pripravi jedilnika se ne sme pozabiti na sladico, saj tisti, ki je bogato in sladko, bo takšno imel tudi prihodnje leto.

Šampanjec

Poleg tega kaj ješ, pa moraš paziti tudi na to, kaj imaš oblečeno. Za srečo v ljubezni si nadeni rdeče spodnje perilo. Za uspešno novo leto pa je pomembno tudi, kaj delaš na novega leta dan. Če si zobe umiješ prvi v hiši, boš imel zlate zobe, torej boš bogat. Prav tako če vstaneš zgodaj na novega leta dan, boš zgodaj vstajal celo leto in obratno. Zato nikar ne predolgo poležavaj v postelji. ?

Paziti pa moraš tudi pri vstopu gostov v hišo. V hišo naj bi namreč prvi vstopil moški, saj če vstopi prva ženska, to prinaša nesrečo.

iskrica

Ne glede na to, ali se boš vraževerij in običajev držal, pa ti želimo uspešno novo leto 2020 in veliko sreče! ?

Prejšnji članekKaj smo v letu 2019 brali na Student.si
Naslednji članekJe Božiček res ugrabil dedka Mraza?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.