Kaj smo v letu 2019 brali na Student.si

Leto se bliža h koncu in pravilno je, da tudi mi naredimo izbor najbolj branih člankov letošnjega leta.

Ob teh filmih ti bo zastal dih

Januar smo začeli z nasmehom na obrazu, za kar je poskrbela naša sodelavka iz Koroške, ki je o tradicionalnem dogodku v čast Kralja Matjaža pisala kar v koroškem narečju. Zbrali pa smo tudi seznam najboljših filmov, ob katerih ti bo zastal dih.

Februar je potekal v duhu informativnih dni, ob katerih smo za dijake zbrali informacije o nadaljevanju šolanja po končani srednji šoli. Pregledali smo razlike med visoko, višjo šolo in fakulteto. Prav tako pa smo poskrbeli za zdravje in opozorili na pomembnost stanja hemoglobina v krvi.

V pomladnem marcu smo se poglobili v različne vrste poljubov in njihov pomen, lotili pa smo se tudi resnejših tem in se udeležili največjega in najbolj odmevnega protesta Mladih za podnebno pravičnost, ki se je odvil na Kongresnem trgu.

Act now

April smo izkoristili za obisk hribov in zbrali ideje za pohodniške izlete po Sloveniji, raziskali pa smo tudi fakultete po svetu, v katerih naj bi strašilo.

V mesecu maju so naši bralci lahko s pomočjo zabavnega kviza ugotovili, kateri poklic jim je namenjen glede na njihove preference. Zanimalo nas je tudi, kaj gostinci menijo o študentih, zato smo se odpravili v različne restavracije po Ljubljani in pridobili kar nekaj mnenj.

Začetek poletja je zaznamovalo odprtje trgovine Primark v Ljubljani, nas pa je zanimalo, kako in zakaj so oblačila in ostali izdelki v tej trgovini tako poceni. V duhu državnega praznika pa smo pripravili kviz o naši prelepi Sloveniji.

branje

Za sezono dopustov smo pripravili seznam top knjig za poletno branje, spomnili pa smo se tudi na človeško sporočilo, ki od leta 1977 potuje po vesolju in pogledali, kje naj bi se trenutno nahajalo.

V avgustu smo se že spomnili na faks in na kup zbrali vse, kar je potrebno urediti pred začetkom faksa. Ob opravljanju različnih študentskih del pa je naša sodelavka zapisala tudi zabaven članek o tem, kako biti dobra stranka na bencinskem servisu.

Ob začetku jeseni smo pregledali najnovejše modne trende za jesen in zimo. V oktobru sta se dve naši sodelavki odpravili na prostovoljsko odpravo v Gambijo, iz kjer sta tudi poročali. Opravili sta intervju s prostovoljko, ki je prav tako pomagala otrokom v Gambiji. Za začetek študijskega leta pa smo pripravili primerjavo študentskih prevozov in stroškov, ki jim sledijo.

pametna ura

Ob vedno večjem zanimanju za pametne ure smo pretehtali pluse in minuse uporabe pametne ure. Ob letošnji stoti obletnici Univerze v Ljubljani smo obeležili tudi izid novega spominskega kovanca za 2 €.

Za konec leta pa smo se odločili pogledati nazaj in obuditi spomine na največje dosežke znanosti v letu 2019, naredili pregled serij, ki se vračajo naslednje leto in pogledali v zanimivo preteklost božiča.

Se beremo tudi v 2020!

Prejšnji članekTop družabne igre za najdaljšo noč v letu
Naslednji članekZakaj se za novo leto ne je piščanca?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.