Top družabne igre za najdaljšo noč v letu

Na silvestrovo veliko študentov odide v bližnje prestolnice ali praznuje v bližnji diskoteki. Če te ne mika zmrzovati na prostem, lahko najdaljšo noč preživiš tudi doma s prijatelji. Mrzlo noč boste preživeli na toplem, kjer bosta hrana in pijača na dosegu roke, za zabavo pa bo poskrbela prava izbira igre.

Monopoly: Game of Thrones

Če si naveličan klasičnega Monopolyja, ki si ga verjetno prevečkrat igral kot otrok, raje investiraj v tole različico. Je odlična izbira za vse oboževalce serije Igra prestolov. Primerna je za več igralcev, pa tudi samo za dva, če želiš večer preživeti s svojo boljšo polovico. Igra in način igranja sta enaka klasični različici, ampak ozadje je postavljeno v svet napetega boja za železni prestol.

Naseljenci otoka Catan

Ta družabna igra zahteva strategijo in odlične prodajne sposobnosti. Skušaš namreč naseliti neobljudeni otok, pri čemer pridobivaš različne surovine, te nato prodajaš in gradiš mesto. Taktika je tu zelo pomembna, zato bo ta igra napeta in malce bolj zahtevna od klasične igre s kartami. Je super izbira za silvestrovo, ker traja dlje, potrebuješ pa 3 ali 4 osebe. Igra je vsakič malce drugačna, tako da jo lahko igraš znova in znova, pa se je ne boš naveličal.

Pandemic

Tale kooperativna igra je odlična izbira za skupino prijateljev, ker morajo igralci vsako potezo odigrati skupaj. Svet so zajele epidemije bolezni, zato je cilj igre najti cepivo. Bolezni se stalno širijo in igra zato postaja z vsako potezo bolj napeta. Vsak igralec prispeva k skupni odločitvi, ni pa nujno, da igro uspešno rešiš. Vsak korak je namreč pomemben. Ti bo uspelo rešiti svet?

Urednica revije Študent

Prejšnji članekTjaša Kokalj Jerala: »Na takšen začetek materinstva, kot sem ga doživela, te nihče ne more pripraviti.«
Naslednji članekKaj smo v letu 2019 brali na Student.si
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.