7 različnih vrst poljubov

Tender kisses. Young couple, man and woman hugging, kissing under the rain over blue background in neon light. Concept of human emotions and feelings, love, passion, tenderness
Foto: Anton Vierietin iz iStock

Nič ni boljšega kot čudoviti mehki poljubi. Precej lahko je tudi ugotoviti, kateri poljubi so dobri in kateri so slabi. A ne obstaja samo poljub na ustnice, ampak tudi nekaj drugih vrst poljubov, ki jih spoznaš skozi različne faze razmerja. Vsak izmed teh poljubov je poseben na svoj način in ima svoj pomen.

Poljub na čelo

Poljub na čelu pomeni, da imata s partnerjem resnično čustveno povezavo in partner meni da si obenem privlačen in ljubek. Predstavlja pa tudi način, s katerim pokažeš mero zaščite in podpore. Takšen poljub je bolj povezan s čustvenimi občutki kot s seksualnimi.

Poljub na trebuh

Takšen poljub kaže, da sta si s partnerjem zelo blizu, obenem pa ga tudi spolno privlačiš. Nekdo, ki si želi samo hitre avanture se ne bo posluževal te tehnike.

Poljub na vrat

Vrat je izredno občutljiva točka. Če te nekdo poljublja po vratu, od tebe hoče, da pokažeš svojo ranljivost. Obenem je to tudi poželjiv in močno seksualen del, kar pomeni, da partner čim hitreje želi začeti z akcijo. Večkrat je takšen poljub uporabljen med predigro.

Poljub na lice

Če dobivaš izključno poljube na lica, potem te druga oseba lahko tretira samo kot prijatelja. Če so te poljubi združeni še z drugačnimi tipi poljubov, potem pa je to ljubko. Lahko pomeni tudi, da ima tvoj partner druge stvari v mislih, ali sta v javnosti in se ne želi pretirano razkazovati.

Poljubi po celem telesu

Ta partner te totalno zaljubljen vate, saj pokažejo, da ga zanimaš seksualno in si mu privlačen. Poljubi po celem telesu od glave do pet, prikazujejo močno ljubezen in pomeni, da hoče biti s tabo globoko intimen in si želi spoznati vsak delček tvojega telesa.

Globoki, strastni poljubi

Strastni poljubi pomenijo, da si z nekom, ki si te zares želi. S poljubi na lice še nekako lahko držiš razdaljo, s takšnimi poljubi pa ne poljubljaš nekoga, ki ga ne prenašaš. Gre za strastno intimnost, ki jo je izredno težko zaigrati.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRPopsugar
Prejšnji članekKako se ponovno povezati s partnerjem?
Naslednji članekHuawei družini ur Watch GT dodal različici Active in Elegant

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.