Zaradi telefona dobil 12 let zapora

Zaradi telefona dobil 12 let zapora
Zaradi telefona dobil 12 let zapora

Po manjšem neznanem prekršku je bil 39-letni Willie Nash iz Mississipija obtožen na kar 12 let zapora, ker je obdržal telefon. Težave so se začele, ko so mu po obsodbi, da bo moral nekaj časa ostati na opazovanju povedali, da mora zopet pred sodnika.

Takoj po odhodu iz sodniške dvorane je ženi poslal SMS, s katerim ji je povedal, da bo moral ostati na opazovanju nekaj dni. Ko je vprašal policista ali lahko telefon napolni, da bo lahko še odgovoril ženi mu je ta telefon zaplenil in ga prijavil. Sodnik ga je obtožil na 12 let sedenja v zaporu. Po treh letih lahko zaprosi za pogojni izpust, a so se javnost in on sam že pritožili na dejanski dogodek vrhovnemu sodišču. Po njegovo naj ga ob odhodu iz dvorane do zapore ni pregledal nihče in tako je imel vse svoje stvari pač pri sebi.

»Res da stroga, a vseeno je kazen v skladu z zakonom,« je obsodbo komentiral James Maxwell iz vrhovnega sodišča mesta Mississipi.

Mississipi je mesto z najvišjim odstotkom zapornikov in krivo zaprtimi v ZDA. Ta primer in še mnogo drugih je tisto zaradi česar Američani več ne verjamejo sodnemu sistemu.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPrijave na tekmovanje POPRI samo še do JUTRI!
Naslednji članekIntervjuji s študenti: Eva, študentka fizioterapije v Mariboru

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.