Zdravstvena šola Ljubljana odhaja v prenovo

Zdravstvena šola Ljubljana bo prenovljena
Zdravstvena šola Ljubljana bo prenovljena Foto: on szslj

Zdravstvena šola v Ljubljani bo kmalu pričela s svojo prenovo. Prenovo stavbe na Poljanski cesti v Ljubljani je odobrila Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Za prenovo ljubljanske šole je bilo odobrenih približno tri četrt milijona evrov evropskih sredstev. Za kaj bodo sredstva porabljena?

Energetska prenova stavbe Srednja zdravstvena šola Ljubljana

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila nekaj več kot 776.000 evrov evropskih sredstev za projekt, z naslovom Energetska prenova stavbe Srednja zdravstvena šola Ljubljana.

Srednja zdravstvena šola Ljubljana bo v okviru projekta s celovito energetsko sanacijo prenovila svojo stavbo. Natančneje, izvedla bo toplotno zaščito zunanjih sten in ravne strehe, zamenjala stavbno pohištvo, vgradila energetski monitoring in centralni nadzorni sistem, poleg tega pa bo prenovila tudi toplotno postajo in delno prenovila prezračevalni sistem. Z izvedenimi ukrepi bo prenovljenih predvidoma 5.562,15 kvadratnih metrov neto tlorisne površine. Za projekt v višini 2.401.840,91 evra bo Kohezijski sklad prispeval 776.091,49 evrov.

Srednja zdravstvena šola Ljubljana

Srednja zdravstvena šola Ljubljana ima svoje prostore na Poljanski cesti od leta 1998. Pred tem je svoje prostore imela na Šubičevi, kjer je bila tudi ukinjena oziroma preoblikovana Srednja šola za medicinske sestre. Tam so se ji tudi priključili učitelji ukinjene Babiške šole.

VIRGOV
Prejšnji članekNajcenejši bančni račun za mlade: kako ga najti?
Naslednji članekVse o kondomih

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.