Želiš prevrednotiti svoje vrednote?

Udeleži se svetovnega dneva filozofije, ki bo potekal 21. novembra 2019 v Kopru v dvorani sv. Frančiška Asiškega pod naslovom Prevrednotimo vrednote. Namenjen je vsem, ki bi želeli prevrednotiti svoje vrednote, potekal pa bo kot forum oziroma okrogla miza treh filozofov.

Kdo so častni gostje?

Filozofi, ki bodo vodili pogovor, so doc. dr. Smiljane Gartner s Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, izr. prof. dr. Tomaža Grušovnika s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem ter univ. dipl. fil. In prof. soc. Gorazda Brneta.

Slika razmišljujočega človeka
Koper bodo obiskali častni filozofi (Slika je simbolična)

Besedo bo imel tudi glavni snovalec Unescovega svetovnega dneva filozofije, red. prof. dr. Marjan Šimenc, pridružili pa se nam bodo tudi dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica.

Pogovor bo potekal kot odziv profesionalnih filozofov na razmišljanja otrok v knjigi Kakšno Slovenijo si želim?

O čem se bo govorilo?

Predvsem o vrednotah, kar nam pove že naslov letošnjega dneva filozofije. Vrednote so vedno odvisne od družbe, posameznikov v družbi in od okolja, v katerem živimo. Smo v tisočletju hitrih sprememb: naj spremembam prilagodimo tudi vrednote? V kolikšni meri novi izzivi človeštvo spodbujajo k spreminjanju in prevrednotenju vrednot?

Slika razpotja: prav ali narobe?
Katere pa so tvoje vrednote? Se ravnaš po njih?

Kako se prijavim?

Svoje mesto si zagotovi z elektronsko prijavo najkasneje do 18. novembra 2019, več informacij pa dobiš na spletni strani dogodka: http://www.danfilozofije.net/aktualnisdf/osrednja-prireditev/

Prejšnji članekTrdiš, da nisi odvisen od družbenih omrežij? Naredi social media detox in dokazal si boš nasprotno
Naslednji članekNajsrečnejši narod na svetu je …

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.