Mesečni horoskop: Oktober 2022

Mesečni horoskop
Mesečni horoskop Foto: sarayut iz iStock

Tedenski horoskop za vsa znamenja v mesecu oktobru. Oktobrski horoskop bo precej miren, vse dokler ne bo več. Imeli bomo polno luno, sončni mrk, konec retrogradnega Merkurja in Plutona, prispela pa bo tudi ena od bolj razburkanih menjav sezon znamenj. Sezona tehtnice ti bo prinesla ljubezen, lepoto in veliko povezav. In ravno, ko se bodo stvari obračale na najboljše, bo prispela sezona Škorpijona, ki bo prinesla kar nekaj zmešnjave. Kaj za tvoj znak horoskopa prinaša mesečni horoskop za oktober?

Mesečni horoskop Oven (21. 3. – 19. 4.)

V prvih tednih oktobra se boš popolnoma osredotočil na svoje najbližje odnose. Nekaj, kar se je začelo kot nedolžna poletna romanca je preraslo v nekaj resnejšega. Vendar ali si prepričan, da je to oseba, s katero želiš razviti globlji odnos bodisi v osebnem bodisi v poslovnem življenju? Pogovor glede pozitivnih in negativnih vidikov z najboljšim prijateljem lahko pomaga, končna odločitev pa mora biti tvoja. Z Venero v soncu 22. oktobra se boš pripravljen resno zavezati ali pa odnos prekiniti, vmesne možnosti ni. Mesec se konča s tvojim vladajočim planetom Marsom retrogradnem v tvojem komunikacijskem sektorju, kar bo prineslo tako nelagoden odmor kot nepričakovano zmešnjavo v tvoj urnik in rutino. V naslednjih nekaj mesecih moraš ugotoviti, kako želiš preživljati svoje dni. Čas je, da se znebiš zmešnjave.

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Bik (20. 4. – 20. 5.)

 

V prvih tednih oktobra boš zadovoljen z uživanjem v preprostih življenjskih malenkostih. Ponovno vzpostavljaš fitnes rutino, uživaš v svojem novem urniku in ugotavljaš, da je veliko boljše in preprostejše pripravljati obroke doma. Ko se tvoj vladajoči planet Venera znajde v soncu 22. oktobra, hitro ugotoviš, da dokler imaš svoje rutine, lahko preživiš vsako neurje. Za kar je odličen trenutek, saj ko se 23. oktobra začne sezona škorpijona, tvoje življenje ponovno postane kaotično. Vsa eksistencialna vprašanja, ki so se pojavljala aprila in maja o tvojem osebnem življenju in najbližjih razmerjih se vrnejo. Najbolj neprijeten del pa je, da te težave ne moreš rešiti sam, ampak potrebuješ sodelovanje drugih ljudi. Opogumi se in se z njimi pogovori.

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Dvojčka (21. 5. – 20. 6.)

 

Prve tedne meseca se boš osredotočal na romanco, zmenke in ustvarjalne dejavnosti. Če so to dogodivščine med rjuhami, praznovanje obletnice, ali posvečanje časa pisanju ali slikanju, užitek je na prvem mestu. Ko se Venera sreča s soncem 22. oktobra si pripravljen začeti nov cikel, kar se tiče svojih želj in potreb. Kakšne radosti želiš vpeljati v svoje vsakdanje življenje? Ko se 23. oktobra začne sezona škorpijona pa se naberejo odgovornosti in pritisk, da vse pravočasno dokončaš, se poveča, tako v službi kot v osebnem življenju.

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Rak (21. 6. – 22. 7.)

 

Prve tedne oktobra absolutno blestiš v svojem zasebnem življenju. Če so to obiski družine izven mesta, opremljanje novega stanovanja s svojim partnerjem ali ponovno delo od doma, ti je všeč, da lahko izpustiš vsako druženje in ostaneš doma. Edino izjemo tvojemu »ležernemu« stilu predstavlja polna luna v ovnu 9. oktobra, ki prinese preboj v tvoji karieri. To priznanje je še slajše zaradi zanesljivih ljudi, ki te obkrožajo in s teboj praznujejo tvoje dosežke. Ko se začne sezona škorpijona 23. oktobra se vrnejo družbene obveznosti in življenje ponovno postane neobvladljivo. Zato je zelo pomembno, da dobro premisliš, kaj je vredno tvojega časa.

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Lev (23. 7. – 22. 8.)

 

Zate bo oktober zelo zaposlen mesec. Med hitrimi službenimi izleti izven mesta, poroko tvoje najboljše prijateljice in nenehnimi rojstnimi dnevi tvojih prijateljic v znamenju tehtnice je tvoj urnik popolnoma zaseden. In čeprav so to pozitivni načini zaposlenosti, se hitro znajdeš v situacijah, ko sanjariš o pobegu v tujo državo brez oziranja nazaj. Pravzaprav pa je boljša izbira priprava kakšne avtentične japonske jedi kot pa hiter pobeg v Tokyo. Predvsem zato, ker ko se začne sezona škorpijona 23. oktobra, življenje postane zelo razburljivo s hitrimi spremembami tako v tvoji karieri kot v tvojih bivalnih razmerah.

Mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Devica (23. 8. – 23. 9.)

 

V prvih tednih oktobra si popolnoma osredotočen na uživanje v lepših stvareh življenja. Čeprav si navadno bolj praktičen in skromen tip človeka, sezona tehtnice povzroča, da si bolj zapravljiv, predvsem na področju samooskrbe. Zaslužiš si nekaj svežih videzov za jesen, prestižno manikiro in pričesko, s katero se boš počutil kot glavna zvezda. Vendar pa bo polna luna v ovnu 9. oktobra razkrila nepovezane dolgove, zato uživaj, vendar pametno. Stvari postanejo kaotične s sezono škorpijona, saj želiš ugotoviti, kako tvoje sanje spadajo v tvoje vsakdanje življenje. Kako lahko najdeš prostor za prihodnost, medtem ko ostajaš prisoten v sedanjosti?

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Tehtnica (23. 9. – 21. 10.)

 

Prve tedne oktobra si osredotočen na postavljanje samega sebe na prvo mesto in na stvari, ki ti morda niso najbolj všeč. Spomni se, da ti ni treba vse početi sam in da tvoja najjasnejša spoznanja pridejo med pogovori. Zadeve postanejo zanimive 9. oktobra, ko polna luna v ovnu poudari tvoje partnerstvo in prinese novo fazo v pomemben odnos v tvojem življenju. Nato se 22. oktobra tvoj vladajoči planet Venera znajde v soncu v tvojem znamenju, kar prinaša novo fazo za tvojo identiteto in samopodobo. Stvari postanejo kaotične, predvsem za tvoje finance, ko se 23. oktobra začne sezona škorpijona.

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Škorpijon (22. 10. – 21. 11.)

 

Prvih nekaj tednov v mesecu z veseljem preživljaš večino svojega časa sam. Sezona tehtnice je zate vedno prehodni čas – trenutek, da zaključiš projekte iz zadnjega leta in se znebiš tistega, kar ti ne služi več. Če si želel začeti meditacijsko prakso, je zdaj čas, da to storiš – še posebej, ko se Venera 22. oktobra sreča s soncem. Ko se tvoja sezona začne 23. oktobra, stvari naenkrat postanejo zelo kaotične in zelo osebne. Sončni mrk – izjemno močna nova luna – bo 25. oktobra v tvojem znamenju in bo prinesla preobrat za tvojo identiteto, podobo in najbližje odnose. Ne pozabi: rojstni dan imaš in lahko jokaš, če si to želiš!

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Strelec (22. 11. – 21. 12.)

 

Sezona tehtnice je zate navadno najbolj družabno obdobje leta, vendar letošnje je še posebej romantično in igrivo. Zabavna povabila, ki jih dobiš ta mesec, niso samo družbene obveznosti, ampak navdihujoče priložnosti. Tudi sodelavci so ti končno všeč! 9. oktobra, ko je polna luna v ovnu, bo zate še posebej ustvarjalna in romantična noč, zato uživaj. Ko se 23. oktobra začne sezona škorpijona, življenje postane malo bolj neobvladljivo. Sončni mrk, 25. oktobra pa predstavlja trenutek, ko je treba za seboj pustiti nekaj, kar je popolnoma izven tvojega nadzora.

Mesečni horoskop za strelce
Mesečni horoskop za strelce Foto: on Pixabay

Mesečni horoskop Kozorog (22. 12. – 19. 1.)

 

Prvih nekaj tednov meseca boš zelo osredotočen na svojo kariero in javno podobo. Verjemi, da čeprav se sam mogoče ne počutiš najboljše, ljudje okoli tebe opažajo tvoj neverjetni trud. Polna luna v ovnu, 9. oktobra se osredotoča na tvoj dom in zasebnost ter je odličen trenutek za praznovanje svojih dosežkov z ljudmi, ki te dobro poznajo. Kdo potrebuje podelitev nagrad, če lahko uživaš v okusnem domačem obroku in odličnem filmu s svojo ljubeznijo? Ko se 23. oktobra začne sezona škorpijona, stvari postanejo veliko bolj turbulentne, sončni mrk 25. oktobra pa lahko prinese stres v tvojo prijateljsko skupino ali v delovno okolje.

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za kozorogeFoto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Vodnar (20. 1. – 18. 2.)

 

Sezona tehtnice je vedno najboljši čas za potovanja in učenje, vendar sploh letos moraš izkoristiti vsako priložnost za slednje. Če ne veš kje začeti, je to odličen čas za iskanje mentorja ali učitelja. V času polne lune v ovnu, 9. oktobra boš pogumno začel pogovor, ki bo spremenil tvojo perspektivo na boljše! Ko se 23. oktobra začne sezona škorpijona, življenje postane kar intenzivno tako v tvojem službenem kot zasebnem življenju. Sončni mrk 25. oktobra zaznamuje nenaden premik v tvoji karieri, ki ti morda nakoplje več odgovornosti, kot lahko preneseš.

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Ribi (19. 2. – 20. 3.)

 

Sezona tehtnice zate vedno predstavlja intenzivno obdobje. Prvih nekaj tednov meseca se obremenjuješ tako s svojimi čustvenimi kot finančnimi dolgovi. Medtem ko se drugi sproščajo, ti dviguješ kredit za hišo, začenjaš terapijo za pare ali pa odkrivaš še eno družinsko skrivnost. Ko Venera sreča sonce 22. oktobra si se pripravljen znebiti vseh sodelovanj in odnosov, ki ne delujejo več, zato da se lahko osredotočiš na tisto, kar res podpira tvoje cilje. Ko se 23. oktobra začne sezona škorpijona, si več kot pripravljen na izzive, ki jih prinaša ta čas v letu. Sončni mrk 25. oktobra lahko prinese usodno srečanje z mentorjem ali učiteljem, ki ti bo pomagal razjasniti sanje.

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay
Prejšnji članekŽivljenjski nasveti 83-letnice: 9 napak, ki jih ne smeš narediti
Naslednji članekVeš, da so čez deset dni volitve?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.