Naj živita Gospodar in Gospodarica Galaksije!

Revija Študent je razpisala literarni natečaj, namenjen vsem avtorjem, ki sta jim fantazija in znanstvena fantastika najbolj udobna žanra za ustvarjanje. Prejeli smo presenetljivo število del, glede na to, da sta to žanra, ki pri slovenskih bralcih in avtorjih ne žanjeta ravno največje popularnosti.

 

Izmed vseh del je naša strokovna komisija izbrali dva zmagovalca, enega v žanru fantazija in drugega v žanru znanstvena fantastika, ki sta si s svojo zmago pridobila tituli Gospodar Galaksij.

Preden podelimo ta naslova, moramo pohvaliti vse pisce, ki so si upali prijeti za pero in napisati kratko zgodbo v dveh žanrih, ki znata biti še posebej zahtevna.

Sedaj pa se vsi priklonimo.

 

Gospodarju Galaksij, nagrajencu v žanru fantazije: Jaki Handra

Jaka Handra je s svojim delom, Godec, opomnil, da v fantazijskem svetu ne obstajajo samo klišejski zmaji in vitezi, zli čarovniki in dobre vile. Njegov glavni junak je svež in presenetljivo ranljiv za fantazijski svet, kar je pri glavnih junakih tega žanra redko. Avtor lepo gradi fantazijski svet in se ne boji prikazati nepotrjenih a svežih idej. Za to, ga kronamo za Gospodarja Galaksij.

Gospodarici Galaksij, nagrajenki v žanru znanstvene fantastike: Martina Potočnik

Martina Potočnik je s svojim delom, Uravnovešeno, perfektno prikazala, da na znanstveno fantastiko nikakor ne smemo gledati kot samo lahko branje. Njen svet je zvrhan simbolizma in različnih tematik, ki ti dajo misliti. Poleg tega je izmišljeni svet svež in originalen. Za to– klonite pred Gospodarico Galaksij.

Obema zmagovalcema iskreno čestitamo za njuno zmago, vsem ostalim udeležencem pa pošiljamo bučen aplavz za sodelovanje in obljubo, da se bodo to leto lahko še pomirili v drugih žanrih. Veselimo se že vaših nadaljnjih ustvarjanj s peresom.

 

Vse sodelujoče kratke zgodbe si lahko preberete na strani natečaja.

Prejšnji članekAli je težko biti privlačen?
Naslednji članekPohorje Ultra Trail nadgrajen, še bolj uokvirjen in geografsko razširjen

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.