Ali je težko biti privlačen?

Naj začnem s tem, da nikakor ne govorim iz lastnih izkušenj. Z razlogom nimam ob podpisu tega članka še svoje slike. Ampak vsak si želi biti najlepši, saj si predstavljamo, da nam bo to odprlo mnogo vrat in izboljšalo kvaliteto življenja. Pa je to res? Ali je res lahko biti privlačen oziroma lep?

Seveda moram opozoriti, da v tem članku govorimo o ljudeh, ki imajo univerzalno priznane fizične lastnosti privlačnosti (simetričen obraz, nizek procent telesne maščobe, zdravi lasje in zobje…) in se dobro zavedamo, da imajo vsake oči svojega malarja.

Privlačni pari se bolj verjetno razidejo

Mnogo raziskav je že pokazalo, da se privlačni ljudje pritegnejo. Še več raziskav pa prikazuje, da privlačni ljudje ne zdržijo dolgo v zvezi. Razlogi so lahko različni. Velikokrat gre za varanje ali zdolgočasenost.

Lahko pa gre za preprosto ugotovitev, da ta dva posameznika nimata resne kemije in da je šlo samo za skupno lastnost privlačnosti in željo po spolnosti. Seveda to ne pomeni, da so vsi »privlačni« pari obsojeni na pogubo.

Več osebnostnih motenj in slabše življenjsko zadovoljstvo

»Lepa kakor je nora,« sem nekje že slišal. Ta izrek je seveda ekstremno zastarel in neprimeren a na nečem mora temeljiti. Britanski znanstveniki so naredili raziskavo na modelih in prišli do ugotovitve, da so privlačni ljudje bolj nagnjeni k osebnostnim kompleksom in da njihovo življenje ni samo blišč ter sreča.

A zakaj? Verjetno gre za skupek stvari, ki jih bomo našteli na tem seznamu in pa tudi razočaranje ter konstantno vzdrževanje te privlačnosti. Ali ni lepo, ko ugrizneš v svežo pečeno pico? Ali pa ko te mrzli mehurčki gazirane pijače praskajo po žejnem grlu?

Privlačni ljudje si velikokrat odrekajo te preproste užitke in namesto, da bi se družili s prijatelji ali družino, preživijo veliko časa v izboljševanju svoje zunanjosti. Poleg tega imajo mnenje in tudi dobivajo tak občutek s strani družbe, da so lahko samo lepi.

Karkoli drugega jim pač v življenju ne sme iti od rok. To vodi v veliko dvoma v samega sebe in nezadovoljstvo. Zato so mnogi talentirani ljudje (tudi v Hollywoodu), ki so privlačni, tretirani samo kakor objekt, ki bo pri miru in bil lep.

Privlačne ženske težje pridejo do zmenka

Že slišim komentarje pod tem člankom. »Ah to pa sploh ni res!« boste pisali. Ampak je res. V svetu online zmenkarjenja bo že tako. Moški se rajši odločajo za ženske, ki se na spletnih straneh prikažejo kot manj perfektne in bolj pomanjkljive (da, tudi ko pride do oblek) ter se izogibajo univerzalno privlačnim ženskam, ki se prikazujejo kot perfektne. Vsaj tako kaže raziskava, ki jo je izvedla spletna stran za zmenke OKCupid.

Razlog za to še ni popolnoma znan a verjetno gre tu za strah pred zavrnitvijo in predstave, da je profil lažen ali pa da je taka ženska naporna ter polna sama sebe.

Kaj pa v živo? No dajmo fantje, priznajmo kako strašljivo je narediti prvi korak in kako strah nas je zavrnitve. Poleg tega so privlačne ženske navajene zapeljevanja in laganja ko pride do zmenkov. Še posebej pa je neprijetno dejstvo, da so na zmenek povabljene samo zaradi svoje lepote in telesa.

Visoka pričakovanja in velika razočaranja

Biti privlačen vključuje veliko dela. Nekaj k temu že pripomore narava a velikokrat je potrebno strogo prehranjevanje, telovadba in sledenje modnih trendov. In takih smo privlačnih ljudi navajeni. Vedno lepi, vedno urejeni.

Kako nas potem ti privlačni ljudje razočarajo, ko se jim kakšen dan pač ne da eno uro oblačiti in pripravljati. Kolikokrat je privlačno dekle slišalo zaskrbljeno povpraševanje o njenem zdravju, ker na tisti dan ni nosila ličil? Ali pa fant, ki se mu ni dalo en teden urejati brade in gnesti svojih las z gelom do perfektnosti? Verjetno dobi kakšen komentar, da je zanemarjen. Kmalu se zlobni jeziki začnejo vrteti, še posebej ko pride do dodatnih kilogramov.

 

Prejšnji članekKoliko monitorjev rabim?
Naslednji članekNaj živita Gospodar in Gospodarica Galaksije!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.