Pohorje Ultra Trail nadgrajen, še bolj uokvirjen in geografsko razširjen

V Športnem parku Ruše bo 24. avgusta 2019 potekala prireditev Pohorje Ultra Trail. Organizatorji so na novinarski konferenci zaupali kar nekaj informacij o letošnjem dogajanju.

»Društvo se je do sedaj zelo izkazalo na področju organizacije trail tekov. Pod in na Pohorje so pripeljali številne tekmovalce iz najrazličnejših držav sveta,« je v uvodu povedala županja Občine Ruše Urška Repolusk, ki je organizatorjem zagotovila, da bodo prihodnje leto prireditvi načrtno namenili več pomoči. Prireditev tudi na občini prepoznavajo ne le kot športni, temveč tudi kot pomemben turistični produkt, ki ponese dober glas o najmanjšem mestu v Sloveniji tudi izven naših meja.

Jure Brečko, predsednik organizatorja – Društva Aktivni smo je povedal: »Imamo veliko reči, ki jih imajo veliki trail tekaški maratoni, zato se tudi naša mednarodna tekma postavlja ob bok največjim v Sloveniji. Po kitajskem horoskopu je leto 2019 leto sprememb in to absolutno velja tudi za našo prireditev. Iz ekonomskih in organizacijskih razlogov smo opustili kolesarski del prireditve, se ob peti obletnici odločili, da spremenimo prav vse trase in se popolnoma posvetimo trail teku, ki velja za eno najhitreje rastočih športnih panog v svetu.«

Reklamni letak Pohorje Ultra Trail.Organizatorji selijo glavni prireditveni prostor v Športni park Ruše. Korenito spremembo so naredili tudi pri imenu in podobi blagovne znamke, nekoč Trail maraton Pohorje se danes imenuje Pohorje Ultra Trail. Avtor nove celostne grafične podobe je Matej Dečko, prav tako član organizacijskega odbora prireditve. Za vse te spremembe so se odločili, ker je eden od ciljev projekta tudi trajnostna rast. V Ruše in na Pohorje želijo namreč pripeljati še več tekačev, tudi elitnih, zato so načrtovali tudi daljše ultra razdalje, ki bodo dovolj atraktivne za omenjeno ciljno skupino.

Zaradi preteklih dobrih izkušenj, ki so jih prepoznali organizatorji drugih tovrstnih prireditev in tudi tekmovalci, bo Pohorje Ultra Trail znotraj 53-kilometrske trase organiziral tudi prvo državno prvenstvo v trail teku, s čimer so organizatorji postali član Atletske zveze Slovenije.

Pohorje Ultra Trail povezuje, kar so organizatorji upoštevali tudi pri načrtovanju tras, s katerimi so povezali pohorske naravne znamenitosti, planinske koče in s tem pet občin: Hoče-Slivnica, Slovenska Bistrica, Lovrenc na Pohorju, Maribor in Ruše.

Prejšnji članekNaj živita Gospodar in Gospodarica Galaksije!
Naslednji članekLevji kralj: kaj ostaja isto in kaj bo drugače?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.