Levji kralj: kaj ostaja isto in kaj bo drugače?

Znana Disneyeva klasika, ki je gotovo zaznamovala tvoje otroštvo, se po 25 letih vrača na velika platna v real-life verziji. V slovenskih kinematografih si jo lahko ogledaš od 18. julija dalje. Te zanima, v kolikšni meri bo nova filmska verzija zvesta animiranemu originalu? Poscrollaj in se pripravi na nostalgično potovanje v afriško savano.

Unikaten, a zvest originalu… in realnosti

To je vodilo Disneyevih producentov pri izdelavi real-life remakov starih risank, kot sta bila Lepotica in zver in Knjiga iz džungle. Tudi v novem Levjem kralju niso pozabili poudariti korenin iz leta 1994 – veliko scen iz risanega filma je ponovljenih v novem filmu, med drugim tudi ikonična začetna scena s pesmijo Circle of life. Režiser Jon Favreau pa publiki želi predstaviti Levjega kralja, kot bi izgledal v resničnem življenju, zato so nekatere scene in podrobnosti realistično preurejeni.

Poglej si nekaj slavnih scen, ki smo jih lahko videli v trailerju in ki se zdijo dobesedno ponovljene ali vsaj zelo podobne, pa so v podrobnostih v veliki meri drugačne od risane verzije.

1. Priklon živali pod Pride Rockom

Ker je bila animacija te scene gotovo zahteven zalogaj za produkcijo, so živali v risani verziji razporejene po skupinah – posebej so prikazane antilope, žirafe in sloni. Nov, realistični Levji kralj je to podvajanje živali odpravil in živali so med seboj pomešane, vsaka s svojim unikatnim karakterjem.

Priklon živali pod Pride Rockom iz filma.

2. Rafiki

Najbolj očitna sprememba pri »resničnem« Rafikiju je, da nima palice, na katero se opira v risanki – ker pač prave opice za hojo ne uporabljajo palic. Če je v risanem filmu mazilil Simbo z rdečo tekočino iz skrivnostnega sadja, zdaj uporabi rdeč prah, ki ga pridobi z lomljenjem korenine. Zaradi poudarka na realističnem značaju nove različice filma je Rafiki opremljen tudi z manj živimi barvami kot leta 1994.

Rafiki.

3. Dir gnujev

Ena izmed najbolj heartbreaking scen iz Levjega kralja je z vsem svojim kaosom zelo realistično predelana v novi različici. Medtem ko se risanka v tej sceni osredotoča predvsem na Simbin strah, Favreu poudari strmino spusta množice gnujev v dolino. Vsekakor je nova verzija veliko bolj prašna kot tista iz leta 1994.

Dir gunjev.

4. Končna scena brez dežja

Kar je gotovo najbolj vidna sprememba ob primerjavi filma z risanko. Ko Simba po zmagi v bitki spleza na vrh Pride Rocka in zarjovi v znak zmage, v verziji iz leta 1994 dežuje. Oblaki se kmalu razkadijo in posije sonce, a v Afriki v resnici nikoli ne neha deževati tako hitro, zato je zaključna scena novega filma oblačna.

Manj dežja v končni sceni.

Prejšnji članekPohorje Ultra Trail nadgrajen, še bolj uokvirjen in geografsko razširjen
Naslednji članekSerije za poletne dni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.