Serije za poletne dni

Verjetno si tudi poleti, ob neznosni vročini, privoščiš ogled kakšne serije. Se nikoli ne moreš odločiti katero bi gledal? Ne skrbi, zate imamo predloge za 5 različnih serij, ki te definitivno ne bodo dolgočasile med poletnimi dnevi, ko si boš zaželel malo počitka.

1. Majhne laži (Big Little Lies)

Ocena IMDb: 8.6

Serija, posneta po knjigi, pripoveduje zgodbo petih mater iz kalifornijskega mesteca Monterey, ki so del umora in po njem združi moči, da bi lahko pobrale koške svojih razbitih življenj. Serija, ki je polna skrivnosti, erotike, ljubezni in nesporazumov, ti bo z odlično igralsko zasedbo, popestrila poletje.

2. Kaj počnemo v mraku (What We Do in the Shadows)

Ocena IMDb: 8.4

Če ti je bolj všeč znanstvena fantastika, si poglej serijo, ki govori o treh vampirjih, ki živijo skupaj v bizarno-krvavih odnosih. Je komična grozljivka, ki je bila z istim naslovom javnosti predstavljena že pred petimi leti, vendar je zdaj zaradi formata serije končni izdelek še boljši.

3. Ko nas vidijo (When They See Us)

Oceba IMDb: 9.1

Štiridelna mini serija govori o peterici temnopoltih mladostnikov, ki so bili leta 1989 v New Yorku, po krivem obtoženi posilstva belopolte bankirke. Zgodba temelji na resnični zgodbi in je opomin na še vedno prisoten rasizem.

 

4. Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale)

Ocena IMDb: 8.5

Zgodba serije je postavljena v prihodnost v distopično družbo Gilead, totalitaren režim, ki je bil nekoč znan kot Združene države Amerike. Zaradi okoljske katastrofe je veliko žensk ostalo neplodnih, zato so plodne ženske prisiljene v spolno podrejenost poveljnikom, v upanju, da bi bil svet ponovno poseljen.

5. Veliki pokovci (The Big Bang Theory)

Ocena IMDb: 8.2

Sheldona in njegovo druščino spremljamo že od leta 2007 naprej, letos pa je bila posneta zadnja, dvanajsta, sezona uspešnega »sit-com-a«. Serija govori o dekletu, ki se vseli v stanovanje poleg dveh znanstvenikov in se z njima ter njunima prijateljema skozi različne zaplete spoznava in povezuje. Če se želiš nasmejati in se zraven še kaj naučiti, ti priporočamo to serijo.

Prejšnji članekLevji kralj: kaj ostaja isto in kaj bo drugače?
Naslednji članekKako bo izgledala prihodnost? – 1. del

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.