5. Hop na Grad – tek za otroke na Pediatrični kliniki v Ljubljani

Govorci na odru
Foto: on Hop na grad

Ko smo se v začetku leta 2017 lotili organizacije 1. teka Hop na Grad, smo polni entuziazma in v navalu adrenalina prepričljivo trdili, da gre za »1. tradicionalni tek«, in le na tihem upali, da nam uspe. Ob tem smo imeli popolno podporo in neizmerno pomoč Založbe Rokus Klett ter mnogih tam zaposlenih, brez katerih naš tek, vsaj v takšni razsežnosti, verjetno kljub močni volji ne bi bil mogoč.

Zaradi visoke udeležbe in medijske odmevnosti je tek prepoznan kot ena najbolj obiskanih spomladanskih tekaških prireditev v Sloveniji. Kljub časovnemu premoru zaradi pandemije koronavirusa letos s ponosom napovedujemo že 5. tradicionalni dobrodelni tek, ki se bo odvijal v nedeljo, 16. aprila 2023, izpred Pediatrične klinike v Ljubljani po urejeni progi na Ljubljanski grad in nazaj (ali po krajših in otrokom prilagojenih progah brez vzpona).

Otroci tečejo
Foto: on Hop na grad

Če se ob tem ozremo nazaj, lahko ponosno naštejemo že precejšne število naprav, ki nam jih je s skupnimi močmi in koraki uspelo kupiti in podariti Pediatrični kliniki: gastroskop za naše najmlajše bolnike, naprava za vektorsko bioimpedančno analizo sestave telesa, ultrazvočna sonda, dva monitorja za kožno merjenje količine ogljikovega dioksida in nasičenosti krvi s kisikom za neonatalni in nevrološki oddelek Pediatrične klinike, naprava za zunajtelesno oksigenacijo krvi za oddelek za intenzivno medicino. Lansko leto pa sta se pridružili še naprava Biofeedback, ki jo uporabljajo psihologi za delo z otroki s psihičnimi težavami ter aparat za transkutano merjenje ogljikovega dioksida v krvi.

Letos smo se odločili, da bomo zbrani denar porabili za nakup naglavne kirurške luči, ki našim otroškim kirurgom omogoča lažje in natančnejše delo pri zapletenih operacijah prirojenih napak.
V kolikor bomo tekači zelo pridni, nam morda uspe pridobiti celo dve. 

4. Hop na Grad (6 km)

Veselimo se, da bomo kmalu lahko ponovno, tokrat že petič, združili malo in veliko, hitro in nekoliko manj hitro v doseganju skupnih ciljev: druženja, gibanja in pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Zaradi del, ki potekajo v Univerzitetnem kliničnem centru ter na ob Medicinski fakulteti, smo bili primorani nekoliko spremeniti trasi, zato se je dvokilometrska spremenila v trikilometrsko. Ponovno bosta štarta na razdalji 3 in 6 km ločena, prav tako bodo ponovno barvno različne štartne številke, značilne za posamezno razdaljo.

Tokrat bomo sončno zasijali v rumeni barvi, ki je zaščitnica letošnjega teka. Pri organizaciji in izvedbi dogodka sodelujejo številni prostovoljci, ambasadorji teka ter glasbeni gostje, ki prireditev obogatijo s svojimi nastopi. V ciljnem prostoru se veselimo Palačinkarja, La Popsi, Medimedo ter na odru nepogrešljiva Žiga X Gombač in Uroš Bitenc, ki bosta vzpodbujala tekače s svojimi domislicami. Dogodek podpira tudi župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković, ki bo tekače nagovoril z otvoritvenim govorom.

Več informacij o dogodku in prijavni obrazec najdete na
www.hopnagrad.si.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekLinija obutve ara a-round za boljši jutri
Naslednji članekKnjiga proti seriji: Daisy Jones & The Six
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.