Linija obutve ara a-round za boljši jutri

a-round

Za kar 1,4 % globalnih emisij toplogrednih plinov je odgovorna obutvena industrija. In kljub temu, da se številka na prvi pogled ne zdi velika, je postavljena v povsem novo perspektivo, če ji ob bok postavimo podatek, da letalski transport predstavlja 2,5 % globalnih emisij toplogrednih plinov.

Ste vedeli, da se povprečen čevelj razgrajuje kar 40 let? Po drugi strani pa za čevlje bolj kot za katerikoli kos oblačil velja, da ko najdemo prave, se od njih težko ločimo. To je vsekakor dober argument, da obutve ne kupujemo na prvo žogo. Čevelj nam mora res ustrezati, ne gre pa zanemariti tudi kvalitete – kvalitetnejša kot bo obutev, dlje bo z nami in pod črto to pomeni, da bo naš ogljični odtis manjši, kot bi bil, če bi vsako leto kupili nov par čevljev.

Ara z več kot 60-letno tradicijo v izdelovanju obutve se okoljske problematike še kako zaveda in že od začetka deluje z idejo o kvalitetno izdelani obutvi, ki jo boste radi in dolgo časa nosili. V zadnjih letih so tej ideji pridružili dodatne ukrepe, s katerimi korakajo na bolj zeleno pot, kar je čudovita novica za vse, ki skušamo nakupovati odgovorneje in na tak način primakniti svoj kamenček v mozaik prizadevanj za čistejše okolje in posredno prispevati k razvoju okolju prijaznejših tehnologij.

Vsi aspekti trajnosti – od delavca vse do potrošnika

Ko govorimo o odgovorni trajnostni proizvodnji, ne moremo mimo razmer, v katerih delajo zaposleni v tovarnah obutve. Ara je v zadnjih letih proizvodnjo selila v lastne tovarne na Portugalsko. Zaposleni v proizvodnih obratih so obravnavani po visokih nemških standardih in delajo v primernem, varnem in skrbno kontroliranem okolju ter so za delo pošteno plačani.

Z lansko sezono se je premierno predstavila linija obutve ara a-round, z njo pa nizek in visok model AVIO superg narejenih iz usnja, obdelanega brez kroma, s podplatom, kjer ni uporabljenega lepila, in vezalkami, ki so narejene iz recikliranih plastenk. Superge modnega atraktivnega videza in v širokem naboru barv so bile lepo sprejete, zato se ponudba širi in dopolnjuje.

Eden izmed korakov k varovanju okolja je tudi uporaba hitro obnovljivih naravnih virov, kot je bambus, ki ga ara uporablja za notranjost velikega deleža svojih čevljev – vložki so izdelani iz bambusovih vlaken, ki se čudovito obnesejo, saj dobro absorbirajo vlago in zagotavljajo prijetno klimo za stopala.

Okolju prijaznejša embalaža

V poplavi odpadne embalaže ne moremo mimo tega. Ara pri proizvodnji škatel za svoje čevlje ne uporablja dodatnega lepila. Papir, v katerega je ovita obutev, pa je izključno recikliran.

Obutev ara a-round najdete na prodajnih mestih ara Shop Ljubljana, Mass in Maxi. Spremljajte najnovejše trende in se pridružite ari na njenem Instagram in Facebook profilu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.