Startup vikend 2023

Predavalnica, polna študentov
Foto: on Ljubljanski univerzitetni inkubator, d.o.o.

Trije dnevi trdega dela, 37 izzivov, več kot 100 študentov in neprecenljive izkušnje… To je izkupiček letošnjega Startup vikenda imenovanega “Innovation Days”, ki je potekal med 24. in 26. marcem v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani in pod okriljem EIT Health-a!

Nadobudni študentje različnih fakultet, ki imajo kot izbirne študijske predmete podjetniške vsebine, so se tudi to leto lotili predstavljenih idej in izzivov.

Petkovo popoldne je bilo namenjeno predstavitvam izzivov in idej s strani Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja in nekaterih študentov, ki so predstavili svoje zamisli. Sledila je formacija ekip, ki so se v soboto pridno lotile dela na svojih idejah.

Ekipam so med njihovim delom svetovali izkušeni mentorji, in sicer: Mojca Svetek (Ekonomska fakulteta), Barbara Hvalič Erzetič (Ekonomska fakulteta), Maša Abrić (LUI) in Janez Gorenc (Gimnazija Novo Mesto).

V nedeljo so imeli študentje priložnost udeležbe delavnice na temo pitchanja, kjer so se naučili pomembnih veščin za uspešno predstavitev svojih idej – vsemu skupaj pa je sledila predstavitev idej pred komisijo, ki so jo sestavljali Aleš Pustovrh (Ekonomska fakulteta), Matija Goljar (Silicon Gardens), Barbara Vtič Vraničar (Bio-ReCell) in Blaž Mandeljc (LUI).

Foto: on Ljubljanski univerzitetni inkubator, d.o.o.

S svojimi idejami so se najbolj izkazali:

  • Maksim Bajec, Matevž Bobek, Julian Hodžar in Tjan Hudovernik s svojim praktičnim in prenosljivim paketom za prvo pomoč;
  • Tadej Humar, Jure Kovač in Tadej Valič s svojo aplikacijo za poenostavljeno izdelavo urnika za medicinske sestre;
  • Bine Frelih, Urban Prislan, Tadej Trauner in Luka Zajšek s svojo idejo za miniaturno spalno prikolico »Trailrazer«;
  • Žiga Benko in Neja Gozdnikar, s svojo idejo za spodbudo razvoja odprtokodnih programskih rešitev »Unyboo«;
  • ter Staša Džumhur, Timotej Jaušovec, Laura Mlakar in Tjaša Šeško s svojo idejo za razvoj kozmetike na osnovi riža.

Ekipa Boksič, ki so jo sestavljale Katja Zgojznik, Katja Smerajec, Anja Sičaja, Patricija Tič in Lori Modrijan, pa je »pobrala« nagrado za izziv, ki ga je študentom v okviru EIT Health-a zastavil Ljubljanski univerzitetni inkubator.

Njihova rešitev naslavlja vedno večji problem stresa na delovnem mestu in izgorelosti, ki zaradi brisanja mej med poklicnim in zasebnim življenjem predstavlja vedno večji izziv za delodajalce – in resen zdravstveni problem za zaposlene.

Hvala tudi vsem ostalim, ki ste se udeležili letošnjega Startup vikenda. Upamo, da vas čim več vidimo spet v letu 2024, z novimi izzivi in rešitvami!

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekSlovenija se sooča s krizo energijskih pijač
Naslednji članekLinija obutve ara a-round za boljši jutri
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.