8 nasvetov za sestanek na daljavo

Happy young woman using laptop sitting at desk writing notes while watching webinar, studying online, looking at pc screen learning web classes or having virtual call meeting remote working from home.
Foto: insta_photos iz iStock

V zadnjih letih so sestanki na daljavo postali sestavni del našega življenja. Ne glede na to, ali sodeluješ na poslovnem sestanku, obiskuješ virtualni tečaj ali pa se zgolj pogovarjaš s prijatelji in družino, je pomembno, da kar najbolje izkoristiš svojo izkušnjo. Za pomoč je tukaj sedem bistvenih nasvetov, s katerimi zagotoviš, da bodo tvoji sestanki produktivni, profesionalni in nadvse privlačni.

Izberi primerno lokacijo

Poišči miren in dobro osvetljen prostor za tvoj sestanek. Izogibaj se motečemu ozadju in zmanjšaj hrup v ozadju. Po potrebi razmisli o uporabi virtualnega ozadja.

Obleci se primerno

Obleci se profesionalno ali v skladu z namenom sestanka. Čeprav morda sodelujete od doma, lahko primerna obleka pomaga ustvariti bolj profesionalno vzdušje.

Bodi pozoren na govorico svojega telesa

Ohranjaj dobro držo, vzpostavi očesni stik tako, da gledaš v kamero, in se izogibaš pretiranemu gibanju ali motnjam. Neverbalni znaki so še vedno pomembni pri virtualnih sestankih in lahko izražajo tvojo angažiranost in zanimanje.

Izklopi zvok, ko ne govoriš

Izklop mikrofona, ko ne govoriš, pomaga zmanjšati hrup v ozadju in prepreči motnje. Ne pozabi pa ponovno vklopiti zvoka, ko moraš aktivno sodelovati ali govoriti.

Uporabi vizualne pripomočke

Deli svoj zaslon, ko je to potrebno za predstavitev diapozitivov, dokumentov ali drugih vizualnih materialov. Uporabi tudi funkcijo skupne rabe zaslona, ​​da izboljšaš svoje predstavitve in zagotoviš, da so vsi seznanjeni s potekom.

Aktivno sodeluj

Bodi aktiven udeleženec sestanka. Pozorno poslušaj, postavljaj vprašanja in prispevaj k razpravi. Uporabi funkcijo klepeta za morebitne ustrezne komentarje ali vprašanja, ki jih imaš med sestankom.

Bodi eno z aplikacijo za sestanek

Seznani se s funkcijami aplikacije za sestanek na daljavo. Razišči možnosti, kot so sejne sobe, snemanje sestankov in učinkovita uporaba funkcije klepeta za izboljšanje sodelovanja in angažiranosti.

Vnaprej preizkusi svojo opremo

Pred sestankom se prepričaj, da kamera, mikrofon in zvočniki delujejo pravilno. Opravi preizkusni klic ali uporabi funkcijo preizkusnega sestanka, da preveriš nastavitve zvoka in videa.

Kaj praviš na sodobno tehnologijo, ki odstrani skrbi?

Nasvetom moraš slediti, da bo tvoja izkušnja kar se da uspešna. Lahko pa poskrbiš, da se ti s kar nekaj zapleti ne bo potrebno ukvarjati. Za to bodo poskrbeli interaktivni zasloni, edini »All in one« video-konferenčni sistemi na trgu. Omogočajo video klice skupin brez potrebe po naknadni vgradnji kamer, mikrofonov ali zvočnikov v prostor. Predstavitve z interaktivnimi zasloni potekajo hitreje, brez zapletov ali potrebe po predhodnem izobraževanju.

Rešitev za hibridno delo
Rešitev za hibridno delo, interaktivni zaslon

Zakaj bi torej izbral interaktivni zaslon? Poleg prej omenjene prednosti implementacije tehnologij interaktivni zasloni prinašajo kar nekaj prednosti in različic. V prispevku Interaktivni zasloni so prihodnost hibridnega dela izbrskaj več informacij, ki bodo spremenile tvoje sestanke na daljavo.

Enako pa je pri pasteh nakupa interaktivnih zaslonov, kjer moraš paziti, da za svojo ceno dobiš kar se da veliko in predvsem da dobiš najboljšo možno izkušnjo na trgu.

Interaktivni zasloni, ker si zaslužiš brezskrbno izkušnjo

Na spletni strani podjetja Secop, d. o. o. najdeš širok nabor interaktivnih zaslonov Newline, ki predstavljajo moderno, napredno in sodobno tehnologijo hibridnega dela in izkušnje sestankov. Za vsak okus oziroma potrebo se najde pravi zaslon, ki bo omogočil, da boš svojo tehnološko prihodnost užival povsem brez skrbi.

Interaktivni zasloni so prihodnost dela

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekV filmu Barbie igra tudi Slovenka! Še en razlog več, da si ogledaš težko pričakovan film
Naslednji članekSmoothie s konopljo? Ja, prosim! 3 recepti za smutije s konopljo
logo Secop

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.