V filmu Barbie igra tudi Slovenka! Še en razlog več, da si ogledaš težko pričakovan film

Margot Robbie v vlogi Barbie
Margot Robbie v vlogi Barbie Foto: on barbie

Svet nestrpno pričakuje premiero novega filma Barbie. Film je režirala Greta Gerwing, po scenariju, ki ga je napisal Noah Baumbach. Glavno vlogo pa bosta odigrala Margot Robbie (Barbie) in Ryan Gosling. Svet je zajela prava roza evforija, ki ji ni videti konca. Kino dvorane so razprodane, vsa kina po Sloveniji pa obljubljajo roza dogodke … še Googlu se je odpeljalo in se je pobarval v roza, ko prikaže rezultate iskanja »Barbie«. Ampak, ali si vedel, da je v filmu tudi Slovenka?

Barbie
Foto: on barbie

 

Alya je prevzela vlogo stand-in igralke

Del filmske ekipe je bila tudi Alya Elouissi, ki jo svet pozna kot igralko, pevko in tekstopisko. Alya je Ljubljančanka slovensko-alžirskih korenin.

Sharon Rooney v filmu Barbie
Sharon Rooney v filmu Barbie, katere zamenjava oziroma stand-in je bila slovenska igralka Alya Elouissi Foto: on barbie

Slovenci jo poznamo, saj se je na festivalu Melodije morja in sonca predstavila z avtorsko pesmijo Valovim. Njena kreditacija v »roza filmu« pa je vidna tudi na filmskem portalu IMDb. »V filmu Barbie sem delala kot stand-in igralke Sharon Rooney. »Stand-in« je igralec, ki prevzame mesto glavnega igralca, ko snemalna ekipa nastavlja luči, kamere, zvok in vse ostalo potrebno za snemanje neke scene v filmu. Stand-in je zelo pomemben del ekipe in je po navadi enake višine, barve in telesnega tipa glavnega igralca, saj je to pomembno za pravilno nastavitev luči in kamer, pogosto pa se mora tudi naučiti besedilo svojega igralca, če je to na snemanju zaradi okoliščin potrebno,« je za Blitz Slovenija povedala Alya.

 

Za »Stand-in« igralce je potreben poseben proces izbora in Alya se je razveselila potrditve snemalne ekipe. »Prišel je potrditveni email od produkcije, da so me vzeli, kar sem morala nemudoma potrditi, potem pa sem postopoma prejemala še ostale informacije preko mojih agentov glede začetka snemanj, lokacij itd. Tega sem bila zelo vesela, saj je v mojem poklicu na tako velikem trgu kot je London žal več zavrnitev kot pa potrditev samih.«

Alya Elouissi, slovenska igralka in pevka
Alya Elouissi, slovenska igralka in pevka Foto: on alyelouissi

Opisala je tudi snemalni dan

Seveda vse zanima, kako poteka snemalni dan in Alya je to z veseljem pojasnila. »Snemanje je potekalo v studijih Warner Bros v Londonu. Vstajanje ob petih zjutraj, prihod v studio, prevzem svojega voki-tokija in scenarija za tisti dan, obilen angleški zajtrk, obisk pri kostumografinji in vizažistki, čakanje. Ko so me asistenti režije poklicali po voki-tokiju, sem morala priti na snemalno ploščad, gledati vajo igralk, si zapomniti vsa njihova gibanja, prve in zadnje točke v neki določeni sceni, njihove besede in dialog.«

Nadaljevala je: »Igralke so potem odšle dokončati svoje kostume, makeup itd. za snemanje, njihove stand-in igralke pa smo se takoj morale postaviti na njihove položaje, ponoviti njihovo vajo skupaj z besedilom, gibanjem itd., da je nato snemalna ekipa okrog nas uredila čisto vse podrobnosti za snemanje.«

Slovenija ima v juliju veliko razlogov za veselje, saj je bil za emmyja nominiran tudi slovenski skladatelj Anže Rozman, ki mu je to uspelo v sodelovanju z legendarnim Hansom Zimmerjem.

»To je lahko trajalo tudi nekaj ur, dokler ni bilo vse pripravljeno za snemanje. Nato so prišle igralke, se zamenjale z nami na točki, kjer smo stale in sceno so nekajkrat posneli. Ko so sceno uspešno posneli, je sledila postavitev nove scene in podoben postopek, seveda z vključenimi odmori za kosilo itd. Vsak dan na snemanju je zahteval ogromno potrpežljivosti, zbranosti, profesionalnosti in dobre volje,« je svojo izkušnjo povzela Alya.

Barbie
Foto: on barbie

Barbie bo eden najbolj gledanih filmov leta

Film Barbie ruši rekorde že v predprodaji in kina si že zadovoljno manejo roke, saj vstopnic za prve dni predvajanja filma že skoraj primanjkuje. Obeta se nam namreč pravi spektakel! Alya pa je tudi povedala, da se bo premiere filma udeležila v Ljubljani.

Ocena filma Barbie
Ocena filma Barbie Foto: on barbie

 

Barbie pa ne bo edini film, ki bo izšel v tem tednu, saj istočasno izide tudi težko pričakovani Oppenheimer režiserja Christopherja Nolana. Dvojec filmov tako tvori filmsko manijo Barbenheimer, ki je prevzela svet.

Seveda pa so tu še ostali filmski naslovi v juliju, med katerimi bi izpostavili predvsem Misijo nemogoče 7.

Prejšnji članekArheologi odkrili velikanske artefakte na redkem najdišču iz ledene dobe
Naslednji članek8 nasvetov za sestanek na daljavo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.