V kinu julija 2023: Barbie, Oppenheimer in Misija Nemogoče

V kinu julija 2023
V kinu julija 2023

Po vratolomnem juniju, ki je v kina prinesel kar nekaj velikih uspešnic (bolj ali manj), julij ne bo zaostal veliko. Končno bomo prejeli odgovor na vprašanje: “Barbie ali Oppenheimer?” in se znova vprašali, koliko časa bo Tom Cruise še lahko počel to kar pač počne v Misiji nemogoče. V ljubljansko višavje se bo pripeljal tudi Film pod zvezdami, art kina pa bodo zapela s svojimi novimi naslovi in reprizami klasik (Grand Budapest Hotel in Illyrcvm). Kaj bomo gledali v kinu julija 2023?

V kinu julija tudi prenešeni junijski filmi

Seveda ne smemo pozabiti na junijske filme, ki se bodo prenesli v julijski čas. Tu mislimo predvsem na komedijo Punca za vse, Indiano Jones, Spider-Mana, Ruby: Najstniški kraken in druge. Vse junijske filme pa si oglej v prispevku V kinu junija 2023.

Modri Kaftan – 1. julij

Halim in Mina sta lastnika tradicionalne trgovine s kaftanom v eni izmed najstarejših maroških medin. Zaradi porasti zanimanja pri zahtevnejših strankah se odločita najeti Youssefa. Nadarjeni vajenec je nadvse predan učenju umetnosti vezenja in šivanja pri mojstru Halimu. Mina počasi spoznava, kako prisotnost mladeniča vpliva na čustva njenega moža.

The Blue Caftan | Official Trailer HD | Strand Releasing

Večno mladi – 3. julij

Igralka in režiserka Valeria Bruni Tedeschi oživlja svoja razburkana študijska leta na nekonvencionalni gledališki šoli Les Amandiers, ki jo je vodil karizmatični Patrice Chéreau. Pariz ob koncu osemdesetih let. Na prestižno gledališko šolo Les Amandiers so pravkar sprejeli skupino ambicioznih mladih igralcev. To je začetek novega poglavja v njihovem življenju, ko se ne bodo naučili le igrati, ampak tudi polno živeti svoja življenja.

Večno mladi | v kinu

Nemir – 5. julij

19. stoletje. Švicarsko mesto izdelovalcev ur se spreminja pod vplivom novih tehnologij. Mlada tovarniška delavka Josephine izdeluje ‘nemirke’, kolesca, ki nihajo v srcu mehanskih ur. Soočena z novim načinom organizacije denarja, časa in dela se vključi v lokalno gibanje anarhističnih urarjev, kjer spozna ruskega popotnika in kartografa Petra Kropotkina.

UNRUH | Trailer deutsch german [HD]

Leilini bratje – 6. julij

Leila je stara 40 let. Celo življenje že skrbi za svoje starše in štiri brate. Družina se neprestano krega in živi pod pritiskom dolgov, ki nastajajo zaradi sankcij proti Iranu. Medtem, ko njeni bratje komaj shajajo s svojim delom, se Leila odloči skovati načrt.

LEILA'S BROTHERS (Trailer)

Totalno odštekan izlet – 6. julij

Scenaristi filma Noro bogati Azijci (Crazy Rich Asians) in producentov filmov Sosedi (Neighbors) in Konec je tu (This is the End) se vračajo. Ko gre Audreyino (Ashley Park) poslovno potovanje v Azijo po zlu, zaprosi za pomoč svojo divjo najboljšo prijateljico iz otroštva Lolo in Kat, prijateljico s fakultete, ki je postala zvezda telenovele; nenačrtovano se jim pridruži tudi Mrtvooki, Lolina ekscentrična sorodnica. Njihova epska izkušnja brez meja se tako spremeni v potovanje povezovanja, prijateljstva, pripadnosti in divjega razvrata, ki vas bo nasmejala do solz.

Joy Ride [Totalno odštekan izlet] | trailer | v kinu od 6. julija

Misija Nemogoče: Maščevanje 1. del – 13. julij

Tom Cruise kot Ethan Hunt! Režiser Christopher McQuarrie nam bo predstavil sedmi del franšize v katerem se Ethan Hunt (Tom Cruise) in njegova ekipa podajo na najnevarnejšo misijo doslej: izslediti grozljivo novo orožje, ki ogroža vse človeštvo, preden pade v napačne roke. Z nadzorom nad prihodnostjo, usodo sveta na kocki ter temnimi silami iz Ethanove preteklosti, ki se približujejo, se prične smrtonosna dirka okoli sveta. Ko pa se Ethan sooči s skrivnostnim in vsemogočnim sovražnikom, je prisiljen razmisliti, da ni nič pomembnejšega od njegove misije – niti življenja tistih, ki mu najbolj pri srcu.

MISIJA: NEMOGOČE MAŠČEVANJE PRVI DEL

Film pod zvezdami – 13. julij do 5. avgust

Letni kino na Ljubljanskem gradu. Od 13. julija do 5. avgusta 2023. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad Kinodvor vsako leto pripravi izbor premier in predpremier ter nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki so na ogled v letnem kinu pod zvezdami. Na Grajskem dvorišču bo prvo javno projekcijo na slovenskih platnih letos doživelo pet filmskih delikates. Več na spletni strani Filma pod zvezdami.

Film pod zvezdami 2023
Film pod zvezdami 2023 Foto: on ljubljanskigrad

Barbie – 20. julij

Eden najbolj pričakovanih filmov leta 2023, iz enega samcatega razloga – ker ne vemo, kaj pričakovati. Režiserka Greta Gerwig je scenarij napisala skupaj z Noahom Baumbachom. V vlogah pa se poleg Margot Robbie in Ryana Goslinga kot Barbie in Kena pojavijo še Dua Lipa, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Helen Mirren, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Will Farrell, Rhea Perlman, Ana Cruz Kayne, Emma Mackey, Hari Nef, Ncuti Gatwa, Ritu Arya in mnogi drugi. »Živeti v Barbie deželi pomeni biti popolno bitje na popolnem mestu. Razen če imaš popolno eksistencialno krizo. Ali pa si Ken.«

Barbie | Main Trailer

Oppenheimer – 20. julij

Na velika, največja platna prihaja Oppenheimer. Režiser in scenarist Christopher Nolan se po Tenetu vrača z novo mojstrovino. Film temelji na s Pulitzerjevo nagrado nagrajeni knjigi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer avtorjev Kaija Birda in Martina J. Sherwina. V glavnih vlogah zaigrajo Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey, Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett in Kenneth Branagh. Zgodba spremlja ameriškega znanstvenika J. Roberta Oppenheimerja in njegovo vlogo pri razvoju atomske bombe.

Oppenheimer | Official Trailer

Grad Strahov – 27. julij

Disneyeva grozljiva komedija prihaja na velika platna pod režijsko taktirko Justina Simiena (Dear White People). Gre za novo filmsko adaptacijo priljubljene adrenalinske vožnje v Disney Parku, ki je leta 2003 že dobila film z istim naslovom. V glavnih vlogah pa  LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Dan Levy, Jamie Lee Curtis in Jared Leto. Mati samohranilka se s sinom preseli v dvorec, a ugotovi, da v njem straši. Za boj proti duhovom najamejo nekdanjega raziskovalca paranormalnega, ki je postal vodnik, duhovnika, jasnovidca in profesorja zgodovine na fakulteti.

Haunted Mansion | Official Trailer

Roboti – 27. julij

Romantična komedija s Shailene Woodley in Jackom Whitehallom. V bližnji prihodnosti bodo roboti nazadovali in opravljali le manjše naloge in dela, pri tem pa bo prepovedano, da so videti enako kot ljudje, da jih ne bi popolnoma zamenjali. Charles je ženskar, ki na skrivaj uporablja natančno repliko robota, da zapeljuje ženske, medtem ko on igra videoigre in žanje uspehe. Nekega dne na drsališču spozna Elaine, ki ga popolnoma očara. Da bi jo osvojil, prične uporabljati svojega robota C2. Pri tem pa ne ve, da ima tudi Elaine lastno repliko robota E2, ki ga uporablja za osvajanje bogatih moških.

Robots | Official Trailer | Prime Video

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajboljše lokacije za kopanje v naravi v Sloveniji
Naslednji članekOcena filma: Indiana Jones in artefakt usode (Indiana Jones 5)

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.